Lavpriskjeden Europris har hatt sterk salgsvekst og levert knallresultater gjennom koronapandemien.

Torsdag morgen la lavpriskjeden frem kvartalsrapporten for fjerde kvartal 2020.

Europris fikk et resultat etter skatt på 368 millioner kroner, mot 217 millioner kroner i samme periode 2019.

Omsetningen endte på 2,5 milliarder kroner, mot 1,9 milliarder kroner i samme periode 2019.

Driftsresultatet før avskrivninger, såkalt justert ebitda, var på 677 millioner kroner, sammenlignet med 450 millioner kroner samme periode året før.

På forhånd var Europris ventet å levere et driftsresultat før avskrivninger på 594 millioner kroner og en omsetning på drøye 2,2 milliarder kroner, basert på estimater fra syv analytikere sammenstilt av Infront, gjengitt av TDN Direkt i slutten av januar.

Seks av analytikerne hadde kjøpsanbefaling på aksjen i forkant av kvartalstallspresentasjonen.

Ekstra utbytte

Styret foreslår å utbetale et utbytte på 2,70 kroner per aksje, hvorav 2,20 kroner er ordinært utbytte og 0,50 kroner er ekstra utbytte på grunn av de gode resultatene for 2020.

Europris-sjef Espen Eldal skriver blant annet følgende i kvartalsrapporten:

«Operasjonelle resultater fortsatte å være sterke i fjerde kvartal 2020, noe som resulterte i rekord i omsetning og nettoresultat for Europris. Året 2020 har vært annerledes og utfordrende, men Europris fortsatte å styrke sin posisjon og avsluttet året som markedsleder. Jeg er stolt over den bemerkelsesverdige innsatsen som alle ansatte har gjort under koronapandemien. I løpet av 2020 betjente de ansatte i Europris-butikkene mer enn 36 millioner kundebesøk uten påvist tilfelle av smitte mellom ansatte og kunder. Den sterke driften har fortsatt inn i starten av 2021, med sterk salgsvekst registrert i januar.»

Europris legger bak seg et fantastisk år på børs. I likhet med mange andre selskaper nådde aksjen et bunnpunkt i midten av mars, men siden den gang har den steget litt over 100 prosent. Per dags dato handles aksjen for rundt 50 kroner stykket, noe som gir Europris en markedsverdi på omtrent 8,3 milliarder kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.