Leasing-kampanjen har blitt brukt på Facebook. Ifølge E24 har Bavaria Norge kommet frem til beløpet under forutsetning av at kundene selv leier ut bilen til andre syv døgn i måneden.

Ombudet har sendt brev til bilforhandleren og omtaler inntektsmulighetene som fiktive.

– Bavaria kan ikke benytte en potensiell inntektsmulighet til å skjule at avtalen faktisk har en betydelig kostnad. Å lease en bil er en stor økonomisk avgjørelse, og i dette tilfellet koster det rundt 127.000 kroner i avtaleperioden. Kunden har krav på god og tydelig informasjon om de faktiske kostnadene, sier forbrukerombud Elisabeth Lier Haugseth i en pressemelding søndag.

Bavaria står fast ved at annonsen er lovlig.

– Annonsen er etter vår mening en åpenbar overdrivelse og har også en stjerne bak seg. Alle kunder som har kontaktet oss, har forstått konseptet før de har tatt kontakt med oss – at man leaser bilen og leier den ut, sier salgsdirektør Morten Heiertz Dahle i Bavaria Norge til E24.

Til Forbrukerombudet har Bavaria opplyst at de stanser kampanjen inntil forholdene er avklart.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Thaiskolen: Kongekrabbecurry
Norges beste Thaikokk Terje Ommundsen viser deg hvordan du kan lage fantastisk thaimat på ditt egent kjøkken. Denne uka får du oppskriften på kongekrabbe med hjemmelaget currypaste.
01:04
Publisert: