Sportskjeden Gresvig gikk dundrende konkurs for rundt to måneder siden. Kjeden var eid av familien til Olav Nils Sunde og hadde i flere år slitt med store tap som nummer to i sportsmarkedet, bak XXL.

Bjørn Rune Gjelsten og Olav Nils Sunde snappet opp restene etter sportskjedekonkursen. Summen de betalte var 873,1 millioner kroner, kommer det frem i en fersk borapport. Kun 23,1 millioner kroner tilfalt boene, mens resten, 850 millioner kroner, gikk til panthaverne som følge av at majoriteten av de solgte eiendelene var pantsatt til fordel for DNB og O.N. Sunde as.

– Målsetningen er å etablere en solid og konkurransedyktig aktør i sportsbransjen, og sikre arbeidsplasser og videre drift på kjedesentralen og i et stort antall butikker, het det i pressemeldingen fra Gjelsten og Sunde da kjøpet ble kjent.

Det er meldt 23 krav i Gresvig-boet på til sammen 1,2 milliarder kroner.

Titalls interesserte

I boinnberetningen står det at ble boet kontaktet av 33 forskjellige større og mindre interessenter. En del av disse var utenlandske.

– Flertallet av interessentene besto av mindre aktører som var interessert i deler av

varelageret, kundelister eller varemerker, heter det i borapporten.

Men det var Gjelsten og Sunde som satt igjen med den endelige avtalen. I samme rapport kommer det også frem at det var representanter for ti ulike aktører som hadde tilgang til den samlede interne informasjonen om virksomheten, også kalt datarommet.

– Samtlige aktører ble orientert om at boet var i prosess med flere aktuelle interessenter, og at aktørene måtte belage seg på at undersøkelser og vurdering av inngivelse av bud måtte skje under et meget sterkt tidspress, skrives det i rapporten.

Avtalen med Gjelsten og Sundes INO Holding innebar å sikre en størst mulig videreføring av virksomheten til Gresvig – også arbeidsplasser.

Borapporten opplyser også om Gresvig-konsernet hadde en gjeld på 414 millioner kroner til banker.

Forventer massestengninger: – Vi kan få spøkelsessentre allerede i løpet av uken dnPlus

Konkursrammede sportsbutikker

2200 ansatte og 95 egeneide butikker ble rammet av Gresvig-konkursen i februar i år.

I tillegg ble rundt 100 franchiseeide butikker som var tilknyttet Intersport rammet av konkursen.

Gresvig har i en årrekke drevet kjedene G-Sport og G-Max samt Intersport. I fjor høst ble G-Sport/G-Max besluttet nedlagt, mens butikkene skulle omprofileres til Intersport

Da opplyste bostyrer Håvard Wiker i Ro Sommernes advokatfirma at ønsket var å finne kjøper til hele virksomheten, ikke bare salg av butikkene.

– Vi har allerede så gode signaler på at vi tror det skal være mulig. Det er noens skjær i sjøen og det er ikke gitt, men vi har i alle fall fått systemet opp å gå, sa Wiker.

Sport 1-eier

Bjørn Rune Gjelsten er eier av Sport 1-konsernet som i flere år har vært en av Gresvigs konkurrenter. Nå kommer altså de tidligere Gresvig-butikkene under samme paraply som Sport 1 hvis den nye konstellasjonen godkjennes av Konkurransetilsynet.

Intersport og Sport 1 vil bestå som to separate kjeder og vil være eid selskapet Sport Holding der Gjelsten og Sunde eier 50 prosent hver.

Det nye sportskonsernet vil kontrollere et kjedesystem med nærmere 350 fagbutikker og en omsetning til forbruker på rundt fem milliarder kroner.

– Jeg synes det er trist at en aktør som Gresvig, med over 100 års historie og hvor jeg også tidligere har vært en eier, forsvinner. Samtidig er det et faktum at det lenge har vært en overetablering av sportsbutikker i Norge, noe som har bidratt til svak lønnsomhet i bransjen, sa Bjørn Rune Gjelsten da oppkjøpet ble kjent i februar.

Olav Nils Sunde var også på salgstidspunktet fornøyd med løsningen.

– Det er svært gledelig at vi nå har lykkes i å finne en løsning sammen med Gjelsten Holding, Sport 1 Gruppen og konkursboet som gjør oss i stand til å videreføre store deler av virksomheten i Gresvig, sa Olav Nils Sunde i pressemeldingen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.