Den tidligere Rema-toppen Lars Kristian Lindberg (40) blir ny sjef i sportsutstyrskjeden Gresvig, ifølge en melding mandag.

Olav Nils Sunde, styreleder i Gresvig.
Olav Nils Sunde, styreleder i Gresvig. (Foto: Hampus Lundgren)

– Varehandelen er i endring og Lars Kristian vil ha et spesielt fokus på både butikkeffektivitet og e-handel. Han har perfekt kompetanse for den fasen Gresvig er på vei inn i nå, sier styreleder Olav Nils Sunde i Gresvig i en pressemelding.

Gresvig er en landsdekkende forhandlerkjede av sportsutstyr gjennom G-sport, G-Max og Intersport med en samlet markedsandel i underkant av 30 prosent, ifølge selskapet selv.

«Noe annet enn melk og brød»

– Det viktigste akkurat nå er å møte alle og bli kjent med selskapet og bransjen. Selv om jeg har lang fartstid innenfor handelsbransjen, er salget av klær og utstyr noe annet enn melk og brød, sier Lars Kristian Lindberg til DN.

Konsernet har de siste årene slitt med betydelige underskudd i den skarpe konkurransen med varehusene til markedsleder XXL.

– Det er jo et krevende marked, ja, men det er det for de fleste bedrifter om dagen, og det vil gi spennende muligheter og utfordringer, sier den ferske Gresvig-sjefen.

Lindberg vil ikke ut med hvilke planer han har for Gresvig.

– Nå har jeg den første arbeidsdagen min, så jeg må nok sette meg inn i bransjen før jeg kan uttale meg om planer og strategier.

Lindberg erstatter Pål Heldrup Rasmussen, som går inn i konsernledelsen i eierselskapet O.N. Sunde as etter å ha ledet Gresvig i tre år.

Rasmussen, som har arbeidet i Sunde-konsernet siden 1998, blir direktør for forretningsutvikling i O.N. Sunde med overordnet ansvar for forretningsutvikling i alle konsernets virksomheter i inn- og utland.

Trakk seg i 2017

Lindberg har ti års erfaring fra Rema-systemet, sist som administrerende direktør for Rema Kategori og innkjøp, en stilling han trakk seg fra i september 2017. Han har også hatt flere stillinger i Orkla-konsernet, fremgår det av meldingen.

– Da jeg sluttet i Rema, begynte jeg å bygge på erfaringen, sier Lindberg.

– Jeg jobbet på litt forskjellige retailere i andre deler av verden, ganske nylig en del i Asia. Jeg har også jobbet en del med teknologibedrifter og effektivisering. Det har vel vært mest for læringen og nysgjerrighetens skyld, sier han.

Lindberg var Rema-toppen som satte dagligvarekjedens såkalte bestevennstrategi ut i livet. Rema-eierne har senere tatt selvkritikk for måten strategien ble presentert.

– Jeg har vært fantastisk heldig som har fått 18 års erfaring fra Orkla og Rema, men det er harde og krevende bransjer som fører med seg harde og krevende problemer, noe jeg tar lærdom fra, sier Lindberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik skriver du en god jobbsøknad
Ekspertene forteller deg hva du skal ha med, og hva du bør styre unna.
02:51
Publisert: