Møbelkjeden Habitat Norway har begjært oppbud. Bostyrer, advokat Andreas S. Christensen, melder om en underdekning på 60–70 millioner kroner. Det var Fredriksstad Blad som først omtalte saken.

– Jeg står i butikken på Skøyen og har nettopp hatt allmøte med de ansatte, sier Christensen, som forklarer at butikkene nå er i ferd med å stenges.

Kjeden har totalt hatt rundt 50 ansatte og har hatt butikker på Skøyen, Fornebu, i Oslo sentrum og Fredrikstad.

– Jeg jobber nå med å få utlevert varer til de som har kjøpt og få dem ut før det er for sent, sier Christensen.

Ifølge en kjennelse fra Asker og Bærum tingrett begjærte selskapet selv oppbud onsdag. Selskapets aktiva oppgis å være på rundt 4,8 millioner kroner, mens gjeldsforpliktelsen utgjør drøyt 67 millioner kroner.

16 mill. i underskudd i fjor

Habitat er opprinnelig en fransk møbel- og interiørkjede. Det norske selskapet hadde ifølge regnskapstall for 2016 en omsetning på 33,6 millioner kroner og et driftsresultat på minus 1,2 millioner kroner. Egenkapitalen var på minus 11,5 millioner kroner.

Ifølge Brønnøysunderegisteret står franske Michael Dupre (37) oppført som styreleder for Habitat Norway. Han sier til DN at han ikke lenger er tilknyttet selskapet og derfor ikke kan kommentere konkursen.

I en melding på egne nettsider skriver selskapet:

«Blant årsakene til svakere lønnsomhet pekes det på den internasjonale satsingen og valutaeksponering. Habitat Norway as har de siste årene slitt med dårlig lønnsomhet, og resultat før skatt i 2017 ble på minus 16 millioner. Regnskapet per april 2018 viser en fortsatt negativ utvikling og det har ikke lykkes å hente ny kapital innenfor tidsrammen gitt.»

I meldingen beskriver selskapet møbelindustrien som en tøff bransje med hard konkurranse og pressede marginer.

«Selskapet har jobbet med å kutte kostnader og effektivisere driften, samt med å videreutvikle merkevaren. Dette har dessverre ikke gitt tilstrekkelig effekt.» heter det i meldingen, som avsluttes med:

«Vi skulle av hele vårt hjerte ønske at dette fikk en lykkeligere slutt. Vi beklager de ulemper og problemer konkursen medfører for våre kunder og andre tredjeparter.»(Vilkår)

Fantastiske Storebrand-tall ødelegger DNs veddemål med Trøim
02:37
Publisert: