Torsdag kom meldingen om at JC Sverige AB begjærer seg konkurs. Ledelsen har henvendt seg til Stockholm tingrett. Det skriver break.it.se.

Konkursen berører ifølge nettavisen 250 ansatte som jobber i over 30 butikker i nabolandet.

Bommet på markedet

Dermed har et kjent svensk klesselskap gått opp i sømmene. JC var i mange år et naturlig valg for norske forbrukere ved kjøp av jeans. Selskapet hadde opptil 41 butikker i Norge og omsatte for rundt en kvart milliard kroner.

Men selskapet fikk problemer i 2007 da kjeden ikke klarte å treffe markedet med riktige kolleksjoner. I 2012 trakk JC ut av Norge. Ifølge Finansavisen hadde da JC tapt 150 millioner kroner på driften i Norge de siste fem årene.

– Vi er ikke glade for utviklingen. Ikke bare slår dere oss på ski – vi taper penger på dere også, sa finansdirektør Gunnar Bergquist i JCs eierselskap RNB til Finansavisen i forbindelse med nedleggelsen av virksomheten i Norge.

Solgt til Kina

JC ble startet i 1962 av kjøpmennene Arne Karlsson og Gunnar Lenfors. De to etablerte en kjede som de kalte for Junior Center og åpnet den første butikken i Helsingborg.

Selskapet vokste sterkt med eget jeansmerke og forkortelsen JC ble etter hvert omgjort til Jeans Company. Like etter tusenårsskiftet hadde JC 274 butikker i fem land og var børsnotert. I 2006 ble JC kjøpt opp av kleskonsernet Retail and Brands (RNB) for over to milliarder svenske kroner. Etter store tap solgte RNB JC til kinesiske Denim Island. For snart tre år siden gjennomgikk JC en rekonstruksjon og fikk nok en gang nye eiere som nå har kastet håndkleet.

I konkursbegjæringen skriver selskapet at det er insolvent og «søker hermed om konkurs»(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.