Saken oppdateres

– Konkursen er ikke så stor som man skulle tro, tatt i betraktning kjedens historie og kjente navn, sier bostyrer Vegard Øien i advokatfirmaet Økland.

Det 66 år gamle selskapet har slitt de siste årene. I sommer omtalte DN at de hadde gått mer enn ti år uten å tjene penger. I dag har interiørkjeden kun én butikk og åtte ansatte.

Hansen & Dysvik står igjen med en gjeld på mellom åtte og ti millioner kroner etter at de meldte konkurs mandag. Boet skal ikke drives videre på eget initiativ, opplyser Øien.

Flere interessenter

Ifølge bostyrer har en håndfull aktører meldt interesse for å kjøpe boet.

– Det noe ulik hva den enkelte aktør har tenkt å gjøre med selskapet, om det skal driftes videre i en periode for å realisere varelageret eller hva, det er for tidlig å si noe om hvordan det vil ende, sier Øien.

Konkursadvokat Knut Ro: Dette er definisjonen på en konkurs
03:20
Publisert:

Han ønsker ikke å si noe om hvem interessentene er, men kan opplyse om at ingen av dem driver konkurrerende virksomhet med Hansen & Dysvik. Hverken Princess eller Kid, er blant interessentene foreløpig.

Uaktuelt med Kid-oppkjøp

Interiørkjeden Kid hadde et driftsresultat på 183 millioner i 2017, og leverte rekordresultat i fjerde kvartal i 2018. De har tidligere kjøpt opp flere av Hansen & Dysviks butikker.

Videre kjøp er imidlertid helt uaktuelt, ifølge administrerende direktør Anders Fjeld i Kid Interiør.

– Vi har kjøpt flere av Hansen & Dysviks egeneide butikker, men det som er igjen nå er franchisebutikker. De er for små og i områder Kid ikke trenger flere butikker, så de er ikke aktuelle å kjøpe, sier Fjeld.

Heller ikke inventar og restlager er av interesse for konkurrenten.

Fjeld påpeker at retailmarkedet er blitt vanskeligere, selv om kundene er der. Han tror manglende omstillingsevne er grunnen til Hansen & Dysvik-konkursen.

– Det er trist at kjeder går konkurs, men det skjer. Fellestrekket for dem som går under er manglende evne til å tilpasse seg det nye klimaet i retailmarkedet.

Den noe mindre konkurrenten Princess vil heller ikke nærme seg konkursboet:

– Det får bli opp til eier og styre, men jeg kan ikke se for meg at det finnes noen grunn til å gjøre det, sier daglig leder Kai Jeroen Gulbrandsen i Princess.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.