Tidligere denne uken ble det klart at Enklere Liv er konkurs. Eiergrupperingen som nå overtar butikkjeden har fortsatt tro på konseptet.

Fredag formiddag bekreftet bostyrer at det går mot videre drift i kjeden som har vært på hold de siste dagene.

Det er restruktureringsselskapet Jotunfjell Partners som nå overtar kjeden, bekrefter bostyrer Nils Holger Koefoed.

– Det har vært veldig mange interessenter. De nye eierne vil nå se på i hvilken skala kjeden skal drives videre, sier Kofoed til DN.

Jotunfjell Partners har kommet til enighet med boet om å kjøpe alt varelager, driftstilbehør, rettigheter til varemerke og nettbutikk.

– Dette innebærer at butikkene vil bli drevet som normalt fremover den nærmeste tiden og kjøper vil tilby alle butikkansatte nytt engasjement, opplyser bostyrer.

De tidligere eierne har vært blant interessentene, men til slutt var det Jotunfjell Partners som trakk det lengste strået. Dette selskapet eier blant annet taxfree-virksomhet og har tatt over Rygge sivile lufthavn.

– Vi ser helt klart et potensial, hvis ikke hadde vi ikke gjort dette. Nå jobber vi med å få oversikt. Vi kan uansett ikke gjøre noe før Konkurransetilsynet har gitt klarsignal, sier Bjørn Leiknes, som er partner i Jotunfjell Partners.

– Er det utsikter for at mange av butikkene blir nedlagt?

– Det er for tidlig å si noe om. Etter en konkurs vet man aldri hva som skjer, så dette blir en slalåmløype de neste ukene, sier Leiknes.

Intense forhandlinger

Bostyrer har de siste dagene sittet i intense forhandlinger. Torsdag kveld satt bostyrer Koefoed i møter for å avklare hva som skal skje videre med driften av konkursrammede Enklere Liv.

Hverken han eller styrelederen i det konkursrammede selskapet Tore Thorstensen kunne da si noe om fremtiden til butikkjeden. Klokken 22 var Koefoed likevel positiv til å få på plass en avklaring.

Svak sommer

De tre siste årene har selskapet bak Enklere Liv-butikkene hatt 200 millioner kroner i samlede underskudd. Konkursen rammet rundt 60 butikker og 250 ansatte.

– Vi kom oss greit gjennom våren i år, men så opplevde vi en omsetningssvikt i juni og juli. Vi liker ikke å skylde på været, men store deler av handelen har hatt en svak sommer. Vi kom i brudd med lånevilkårene. Vi forsøkte å forhandle oss ut med banken, fordi vi har tro på fremtiden. Forsøket kom ikke i mål, og til slutt hadde vi ikke annet valg enn å begjære oppbud, sa styreleder Thorstensen til DN på mandag.

Les også:

Eierskapet i Enklere Liv fordelt på flere eiere, deriblant Stein Erik Hagens Canica, tidligere Orkla-topp Tom Vidar Rygh, Erik Bøhler og Tore Rynning Nielsen. Ingen av dagens eiere satt med mer enn 20 prosent.

Ville ikke ta over

DNB har gitt butikkjeden store lån de siste årene, men avklarte tidlig at banken ikke ville være med å redde Enklere Liv. Dette på tross av banken tidligere har vært med å redde konkursrammede bedrifter som Notabene og Kid.

– Vi har vurdert alle alternativer, som vi alltid gjør når vi har en kunde som går mot konkurs. I dette tilfellet er det ikke aktuelt å overta aksjene eller bli ny eier, sa informasjonsdirektør Even Westerveld i DNB tidligere denne uken.

Nå er bostyrer fornøyd med å ha fått til en løsning banken stiller seg bak.

– Vi har også har hatt et meget tilfredsstillende samarbeid med DNB for å få til dette, påpeker bostyrer Koefoed.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Runa Skrove Falch er raskeste norske kvinne på maraton i fjor
Slik bør du trene til lange løp
02:39
Publisert: