– Det var konstruktive samtaler for begge parter, det er alt vi kommer til å si, sa finansminister Steven Mnuchin ifølge CNBC etter at fredagens samtaler i Washington var ferdig.

USA og Kina har sittet i møter torsdag og fredag, etter at USAs president Donald Trump varslet at han ville øke tollen på kinesiske varer til en verdi av 200 milliarder dollar.

Dette vil ikke gjelde for leveranser som fraktes før fredag, ifølge nettstedet. Det er uvisst når samtalene om en handelsavtale vil bli plukket opp igjen.

–En kan vente et slags kinesisk svar på USAs tolltrusler over helgen. Jeg tror det blir en svak mandag, sier analytiker Andrew Brenner i National Alliance Capital Markets, med henvisning til markedene.

I mellomtiden har markedene reagert positivt på at samtalene mellom partene ikke har brutt helt sammen.

Etter en børsdag der både Dow Jones-, Nasdaq- og S&P 500-indeksene lå godt over et prosent på minussiden, har førstnevnte havnet på plussiden etter klokken 20 norsk tid.

I en fersk analyse skriver Danske Bank at de tviler på en løsning på handelskonflikten før sommeren. Tidligere fredag sa Trump at det ikke var noen grunn til å forhaste seg.

– Tollene vil hente inn langt mer velstand til landet vårt enn selv en fenomenal avtale i tradisjonell forstand. I tillegg er det lettere og raskere å få til. Våre bønder vil gjøre det bedre, raskere, og sultrammede nasjoner kan nå få hjelp. Det vil bli gitt fritak på enkelte produkter, eller gå til en ny kilde, skrev presidenten på Twitter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Uber-sjåfører verden rundt i harnisk før børsnoteringen
Video fra Dagens Næringsliv
01:54
Publisert: