Søndag kom nyheten om at den populære kleskjeden Forever 21 har søkt om amerikansk konkursbehandling. Marketwatch og New York Times er blant dem som omtaler saken mandag morgen.

Det private, familieeide selskapet har søkt om konkursbehandling, såkalt konkursbeskyttelse, under Chapter 11 i den amerikanske konkursloven. Det innebærer at selskapet ikke blir lagt ned, men at kreditorer tar over styringen av selskapet.

Ifølge New York Times kommer totalt 350 butikker over hele verden til å bli lagt ned. Ifølge samme avis betyr det at driften i blant annet Japan og store deler av Europa kommer til å forsvinne.

I en uttalelse fra selskapet står det at butikker i nord og Sør-Amerika er de som vil bli satset på fremover.

40 land

Selskapet ble grunnlagt av sørkoreanske innvandrere til USA på 1980-tallet, og har hovedkvarter i Los Angeles i California.

Etter at søknaden om konkursbehandling ble et faktum må selskapet stenge driften i 40 land over hele verden.

Samtidig blir det opplyst at nettbutikken, samt en rekke fysiske butikker i USA og Sør-Amerika vil fortsette å holde åpent.

– Akkurat hvilke innenlandsbutikker som skal fortsette å holde åpent er vi i diskusjon med grunneiere om. Men vi forventer at en betydelig andel av disse butikkene vil fortsette driften, og vi forventer heller ikke at vi forsvinner ut av betydelige markeder i USA, sier selskapet ifølge Marketwatch.

Milliardfall

Ifølge New York Times har selskapet mistet 1,1 milliard dollar i omsetning fra 2016 til 2018, og forventer en omsetning på rundt 2,5 milliarder dollar etter konkursbehandlingen.

Omsetningen i 2018 var på 3,3 milliarder dollar, ned fra 4,4 milliarder i 2016.

Samme avis skriver at antallet ansatte i selskapet har falt fra 43.000 ansatte i 2016 til rundt 32.800 i år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.