– I går ble det ny rekord, og det ble første gang vi bikket en million transaksjoner i løpet av et døgn. Til sammen har over 3,3 millioner nordmenn lastet ned Vipps, og appen ble flittig brukt på 17. mai, opplyser kommunikasjonssjef Hanne Kjærnes i Vipps til NTB lørdag.

Totalt nådde Vipps 1.069.770 transaksjoner på nasjonaldagen, en økning på om lag 49 prosent fra 17. mai i fjor, da tallet var 720.000.

Rekorden skjedde til tross for at betalingstjenesten opplevde tekniske problemer fredag formiddag, noe som en stund påvirket pølse-, is- og kakesalget over hele landet.

– Det gjorde at en del brukere hadde problemer med å få betalt, og det i en periode hvor mange skoler, lag og foreninger bruker Vipps. Det er vi veldig lei oss for at skjer, da dette er en dag som det er ekstra viktig at alt fungerer på. Vennebetaling fungerte som normalt, og vi vet at noen steder brukte de denne løsningen i stedet, sier Kjærnes.

Tæpperekord

Aldri har så mange nordmenn betalt med kontaktløse BankAxept-kort på én dag. 16. mai tæppet vi betalingskortet fra BankAxept 682.570 ganger, viser ferske tall fra Vipps.

Det ble tæppet 682.570 ganger med betalingskortet til en samlet verdi av 144.000.000 kroner, viser tall fra Vipps. Snittbeløpet per transaksjon ble på 211 kroner.

- På 16. mai er det mye folk ute på restauranter, handlesteder og kafeer. Tæpping med kortet er svært tidsbesparende for dem som jobber bak kassene, og ikke minst kundene som får en bedre handleopplevelse, sier kommunikasjonssjef Hanne Kjærnes i Vipps.

For hver gang folk tæpper betalingskortet fra BankAxept sparer de i snitt 9 sekunder. Det betyr mye for omsetningen i butikker og serveringsteder som lever av kjappe kjøp.

Også på nasjonaldagen ble det tæppet mye. Tallene viser ti ganger i antall transaksjoner sammenlignet med 17. mai 2018. På 17. mai handles det mer is, burgere, pølser og brus, og snittbeløpet var på 164 kroner.

Nesten kortrekord

Men det er ikke bare på selve 17. mai at nordmenn handler. Bruken av betalingskort nådde nye høyder torsdag 16. mai da folk handlet inn mat, klær, pynt og annet til nasjonaldagsfeiringen og helgen.

Denne dagen dro nordmenn betalingskortene 8,95 millioner ganger.

– Dette gjør årets 16. mai til den nest største kortdagen noensinne. Kun under Black Friday i fjor er kortene benyttet flittigere. Da ble det utført nesten 9 millioner kortkjøp, opplyser pressesjef Stein-Arne Tjore i Nets Norge til NTB.

Kortbruken på torsdag er en økning på 3,7 prosent i antall kjøp fra samme dag i fjor. Det ble handlet varer og tjenester med betalingskort for mer enn 3,3 milliarder kroner 16. mai. Det er en økning på 3 prosent fra samme dag i fjor.

Tallene fra Nets omfatter BankAxept-kort, internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Boblerekord

16. mai solgte Vinmonopolet 15 prosent mer musserende vin sammenlignet med samme dato i fjor. Totalt ble det solgt over 182.000 liter boblevin, noe som er over 24.000 liter mer enn i fjor.

Vinmonopolets totale salg – vin, øl og sprit inkludert – stoppet torsdag til slutt på snaut 870.000 liter. Ifølge selskapet er det i størrelse bortimot en dobbel fredag og nesten 50.000 liter mer enn 16. mai i fjor, en generelt økning på 6 prosent.

Aller mest hektisk var det i polbutikkene mellom klokken 15 og 16 torsdag, hvor det gikk drøyt 140.000 liter gjennom kassene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.