Ifølge Bloomberg sier kinesiske myndigheter at de fjerner straffetollen på biler som er importert fra USA i tre måneder i et forsøk på å dysse ned handelsspenningene mellom de to stormaktene.

Kina hadde innført en ekstra toll på 25 prosent som var på importtoller fra USA, slik at den totale tollen på alle biler laget i USA ville være på 40 prosent. Denne fjerner nå Kina. Dermed vil tollen komme tilbake til 15 prosent på lik linje med hva andre land også betaler.

Dette kuttet kommer mot slutten av et år hvor kinesiske årlige bilkjøp er i ferd med å falle for første gang på 28 år, ifølge Bloomberg.

Nybilsalget i Kina har falt seks måneder på rad som følge av handelskrigen mellom USA og Kina.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kjetil Wiedswang: De har kjempet mot juleshoppingen siden 1992, med lite hell
DNs politiske julekalender | Luke 14: Kjøpefri jul?
01:21
Publisert: