Om under tre uker går fristen ut for å finne en løsning på handelskrigen.

Innen 1. mars må USA og Kina enten bli enige eller lage en slags forlengelse av våpenhvilen. Hvis ikke øker USA tollene som allerede er innført på kinesisk import til en verdi av 200 milliarder dollar fra ti prosent til 25 prosent.

Donald Trump ville egentlig møte Kinas president Xi Jinping før fristen, men avlyste forrige uke. Han skal i stedet møte Nord Koreas Kim Jong-un i slutten av februar.

Tidligere har Trump sagt at det er lite sannsynlig at USA og Kina får til en avtale med mindre han og president Xi møtes.

Kan ende opp i vinterpalass

Ifølge det politiske nyhetsnettstedet Axios, som har kilder tett på presidenten, ønsker Trump å avholde et møte med Xi en gang lenger ut i mars. Et av de heteste alternativene for lokaliseringen av møtet er ifølge Axios' kilder Trumps feriehus og golfresort Mar-a-Lago.

Prakteiendommen, som ble bygget i 1924 som et vinterferiehus for amerikanske presidenter, ligger i Palm Beach i Florida. Trump kjøpte eiendommen i 1985 ettersom ingen presidenter før ham ville bruke ferieparadiset.

Xi har tidligere vært på besøk på Mar-a-Lago.

Ifølge Axois' kilder er ikke den endelige plasseringen for møtet bestemt.

Tror ikke på endelig løsning

Trump har tidligere fortalt president Xi at han vil øke tollene med mindre Kina viser «fremgang» på handelsfronten, uten at han har vært helt tydelig på nøyaktig hva han venter av kineserne.

Denne uken reiser USAs finansminister Steven Mnuchin og handelsrepresentant Robert Lighthizer til Beijing for å fortsette forhandlinger med kinesiske myndigheter.

Ingvild Borgen Gjerde.
Ingvild Borgen Gjerde. (Foto: Gunnar Blöndal)

Rente- og valutaanalytiker Ingvild Borgen Gjerde i DNB Markets tror investorene nå vil rette øynene mot handelskrigen igjen etter uker hvor sentralbankene og kvartalsresultater har stjålet mye av oppmerksomheten.

Borgen Gjerde utelukker ikke at USA og Kina kommer til en slags enighet før 1. mars eller at våpenhvilen forlenges. Men:

– At forhandlingene som nå pågår skal lede til en endelig løsning på konflikten mellom de to landene har vi imidlertid liten tro på, til det stikker den underliggende konflikten for dypt, skriver hun i mandagens morgenrapport fra DNB Markets.

Danske Bank Markets skriver i sin morgenrapport at de tror vi kan gå et godt stykke inn i andre kvartal før de to stormaktene signerer en avtale.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Karer, har dere kontroll? Petter Stordalen skal åpne Norges største hotell om kort tid. Rekker bygningsarbeiderne å bli ferdig til åpningsfesten?
02:06
Publisert: