Mack-direktør Harald Bredrup frykter at det får konsekvenser for ølbryggeriets 120 ansatte dersom produktene forsvinner fra Rema, skriver Nord24.

– Vi er ikke ferdig forhandlet, men det som ligger på bordet ser ikke bra ut. Det er en kraftig reduksjon i volum, og det som ligger det til grunn for det, er Remas bestevennsavtale med Carlsberg, sier han. Han sier at det utvilsomt kan føre til nedbemanning.

– Dette kan potensielt true hele eksistensgrunnlaget vårt. Nå trenger vi forbrukernes hjelp, og at de bruker sin kundemakt.

Remas utestengelse av det nordnorske bryggeriet har satt sinnene i kok på sosiale medier, og avisen Nordlys oppfordrer til boikott av Rema-butikkene.

Vil rydde plass til mindre leverandører

Lars Kristian Lindberg, administrerende direktør for kategori og innkjøp i Rema 1000, bekrefter at Macks produkter vil kun være å finne i Troms hvis partene ikke kommer til enighet.

– Tilbudet i dagens dagligvaremarked er i stor grad begrenset til produkter fra et fåtall store leverandører. Det ønsker Rema 1000 å endre ved å rydde plass til mindre, lokale leverandører, sier han. 

Kims - ingen kos

Orklas chipsmerke Kims forsvinner også ut av Rema-hyllene når kjeden nå rydder i rekkene med leverandører. De siste månedene har det vært uro blant flere leverandører som har fryktet for fremtiden i Norges største dagligvarekjede.

Dagligvareleverandørenes forening (DLF) bekrefter at den varslede strategien får konsekvenser.

– Medlemmene erfarer at Rema mener alvor. Det betyr blant annet at noen har mistet avtaler og andre har fått bedre avtaler når Rema konsentrerer seg om færre leverandører. Hva det vil si for forbrukerne er for tidlig å si, sier Helge Hasselgård, direktør i DLF.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.