I fjor ble overskuddet til Reitangruppen mer enn fordoblet. Resultatet før skatt ble på 7,3 milliarder kroner, mot 3,1 milliarder året før.

Salget av aksjer i svenske Axfood utgjør 3,4 milliarder kroner av resultatet.

Selv om Reitangruppen leverer et pent resultat har det lugget på sammenlignbar vekst i den norske dagligvarevirksomheten.

I februar hadde Rema en negativ sammenlignbar vekst på 3,6 prosent, ifølge tall fra analysebyrået Nielsen som er gjengitt av Aftenposten. Markedsandelen er fallende også etter en årrekke med sterk vekst for Colonialmajoren fra Trondheim.

– I Norge har vi rigget oss for videre vekst i årene som kommer. Vi har tatt markedsandeler i et krevende marked som har gått fra fire til tre dagligvareaktører. Det viser oss at vi jobber med de rette tingene, og at vi har lagt gode og langsiktige planer for veien videre, sier Rema-sjef Ole Robert Reitan i en pressemelding.

I markedsandeler var fjoråret preget av en utflatning for Rema, ifølge markedstallene til analysebyrået Nielsen. Mens erkerivalene Norgesgruppen og Coop tok et nytt steg i fjor, sto Rema med sine 17 nyetableringer i praksis stille med en økning på 0,2 prosent poeng.

Rema er fortsatt Norges klart største kjede med en markedsandel på 24,4 prosent mot Kiwis 19,9 prosent ved utgangen av fjoråret.

Dagligvarer er det desidert største forretningsområdet til Reitan-familien. I fjor var den samlede veksten til Rema på 7,1 prosent. Kjeden solgte dagligvarer for 67,8 milliarder kroner i fjor mot 63,3 milliarder året før. Driftsresultatet økte med 350 millioner kroner til 2,3 milliarder.

I tillegg til dagligvarer har Rema de siste årene utvidet med flere nye forretningsområder som servicehandel, bensinstasjonsdrift, eiendom og nå sist også kapitalforvaltning som ledes av Magnus Reitan. 

Odd Reitan karakteriserer 2016 som et arbeidsår.

– Vi opererer i bransjer med stor ommøblering. Vår innstilling til endring er: gjør det før du må. Vi skal fortsette å gi kunden kvalitetsmat til laveste pris, og ulike varianter av drivstoff hvor hydrogen, biodrivstoff og rask elbillading er noen av nyhetene, sier Odd Reitan i pressemeldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Thaiskolen: Kongekrabbecurry
Norges beste Thaikokk Terje Ommundsen viser deg hvordan du kan lage fantastisk thaimat på ditt egent kjøkken. Denne uka får du oppskriften på kongekrabbe med hjemmelaget currypaste.
01:04
Publisert: