Varner-familiens klesimperium har vært gjennom oppturer og nedturer. Nå går konsernet til massepermitteringer i kjølvannet av koronakrisen.

– Varner er i gang med permitteringsprosessen i Norge, og rundt 3500 berørte mottar permitteringsvarsel i løpet av morgendagen, opplyser Varners pressekontakt Julie Bragli Eckhardt til DN.

Varner står bak kjeder som Cubus, Dressmann, Carlings og BikBok. Konsernet som er eid av de tre brødrene Varner har butikker i flere land utenfor Norge.

Tidligere denne uken fikk DN opplyst at omsetningen hadde falt med 70 prosent.

– Butikkene holdes åpne så lenge vi ser at det er forsvarlig, men med en minimumsbemanning. Det er svært leit at situasjonen nå krever tiltak som går utover våre viktigste medarbeidere, opplyser Eckhardt.

Brødrene Varner har valgt å ligge lavt i norske medier. Her er Marius Varner og Petter Varner i 2007.
Brødrene Varner har valgt å ligge lavt i norske medier. Her er Marius Varner og Petter Varner i 2007. (Foto: Mikaela Berg)

Tidligere denne uken fortalte DN at Varner nektet å betale full husleie til kjøpesentereier Olav Thon Gruppen. Bakgrunnen var det dramatiske fallet i inntekter som butikkene i sentrene nå opplever.

– Vi kan ikke betale det som står i kontrakten, fordi det er ikke kunder. Vi har 70 prosent nedgang i omsetningen. Det er ikke butikker igjen hvis gårdeierne står steilt på dette, uttalte Varners finansdirektør Øyvind Bustnes til DN.

Koronaviruset slår inn i en periode der klesbransjen er preget av fall og stagnasjon.

Tidligere torsdag meldte DN at også HM, som er Norges største enkeltkjede, permitterer 2000 ansatte i Norge.

DN har tidligere skrevet at Varners salg i Norge falt med hele 332 millioner kroner i fjor.

I fjor ble blant annet Days Like This med rundt 50 butikker avviklet. Også bredt anlagte kjeder som Cubus og Dressmann mistet omsetning, i likhet med jeansklassikeren Carlings.

Konsernet ble etablert av nå avdøde Frank Varner som var med på å utfordre den tradisjonelle herrekonfeksjon da han åpnet den første butikken på Grünerløkka i Oslo.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.