Kystruteskipet Havila Capella er strandet i Bergen på grunn av sanksjonene mot Russland. Passasjerskipet kom inn fra Ålesund til Bergen litt etter klokken 12 tirsdag og skulle, etter planen, seile fra Bergen og videre langs norskekysten tirsdag kveld.

Kystruten leaser skip som eies av et russisk selskap, og som følge av sanksjoner lar ikke selskapet skipe seile som normalt. Dette begrunnes med usikkerhet rundt forsikringsdekningen.

Lokalpassasjerer som har booket kortere lokalreiser med Havila Capella i påsken får nå tilbud om å reise gratis med Hurtigrutens skip, så langt kapasiteten tillater det, opplyser selskapet i en pressemelding.

Hurtigrutens skip vil også overta Havila Capellas bookede gods inntil videre.

Kystruten jobber med å refinansiere Havila-skipene for å bryte alle bånd med russiske selskaper.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.