Den svenske møbelgiganten ser på muligheten til å lansere en felles plattform, hvor den ikke bare skal selge sine egne møbler, men også produkter fra konkurrentene, skriver Financial Times. Det skjer i en tid der selskapet ønsker å satse tyngre på netthandel, og er i gang med store endringer i driften.

Nå er Ikea i ferd med å teste salg av egne produkter på andre nettsider enn deres egne, slik som kinesiske Alibaba og Amazon. Likevel ser Ikeas toppsjef Torbjörn Lööf også på muligheten som ligger mellom deres egen nettside og de største netthandelsgigantene.

Satser på netthandel

– Hva er mulighetene mellom de dominerende store, globale plattformene og selskapets nettside? Jeg tror det finnes mange muligheter, eksempelvis Zalando, som er plattformen for mote og klær. Jeg synes det er et veldig spennende område å utforske, sier toppsjef Torbjörn Lööf i Inter Ikea til Financial Times.

Det tyske børsnoterte selskapet Zalando, som selger sko og klær på nett har de siste årene vokst seg til bli Europas største nettside for mote og klær – uten at nettsiden selv eier noen av merkene den tilbyr. Nå ser Ikea mot Zalando, og muligheten til å være involvert i en større salgsplattform på nett for møbler og interiør.

Lööf understreker overfor Financial Times at Ikea foreløpig ikke har vært i snakk med noen av konkurrentene, men legger til at de ønsker å være involvert i utviklingen av en plattform. Lööf mener et slikt nettsted kan være på plass de neste fem til ti årene.

Flere endringer

Satsingen på en større netthandelplattform skjer samtidig som verdens største møbelselskap er i gang med flere store endringer og nye konsepter som utleie av møbler, selge produkter på andre nettsteder og etablering av sentrumsbutikker.

Selv om selskapet vil satse tyngre på nett, har samtalene om å lansere produkter på andre nettsteder enn sin egne tatt lengre tid enn forventet. Lööf sier imidlertid til Financial Times at de vil teste dette ut snart.

Harrison Ford refset Donald Trump
På World Government Summit i Dubai, kritiserer Ford verdensledere som ikke tar klimatrusselen på alvor, blant annet egen president.
01:16
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.