Det danske malingsselskapet Flügger sliter hardt med å tjene penger på salg av maling og maleverktøy i det norske markedet. Pengene har de siste årene rent ut av det norske selskapet, og underskuddet før skatt siden 2015 er nå samlet på 107 millioner kroner.

Bare i 12-månedersperioden frem til 30. april i år var resultatet før skatt på minus 21 millioner kroner, ifølge det nylig avlagte årsregnskapet.

Hard konkurranse

Flügger opplever tøff konkurranse i et marked dominert av malingsgiganten Jotun. Fem ulønnsomme butikker i Norge er blitt lagt ned som følge av den svake driften.

«Konkurransesituasjonen er også sterkt preget av mange byggevarekjeder som selger maling og tilbehør», heter det i årsberetningen.

Fremover satser Flügger på Franchise-butikker i Norge og målsetningen er å etablere ti stykker i 2018–2019.

Flügger-sjef i Norge, Rolf Ludvik Gjølberg, var ikke tilgjengelig for intervju denne uken.

Tapt egenkapitalen

Tapene har gjort at egenkapitalen er barbert bort. Den er nå på minus 6,6 millioner kroner.

Styret foreslår å øke aksjekapitalen ved å konvertere gjeld det har til Flügger as. Samlet er den kortsiktige gjelden til det norske selskapet på 96,6 millioner kroner, der rundt 57 millioner kroner av den er til det danske morselskapet.

«Det er planlagt en forhøyelse som ikke bare gjenoppretter aksjekapitalen, men sikrer også selskapets virksomhet i de kommende regnskapsårene».

Konsernet i pluss

Selskapet skriver videre at det mener både selskapets og markedets potensial er stort.

«På bakgrunn av dette kan vi ikke si oss fornøyd med utviklingen av salget gjennom det forgangne år»

Inntektsfallet i regnskapsåret skyldes blant annet at tre av forhandlerne til Flügger har forlatt kjeden.

Tallene ser bedre ut for Flügger-konsernet. Det fikk i samme periode et resultat før skatt på 56,4 millioner danske kroner, opp fra 41,2 millioner danske kroner året før. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Man skal aldri undervurdere politikeres evne til å rote det skikkelig til
DNs kommentator Kjetil Wiedswang om tre brexit-løsninger.
02:11
Publisert: