Swix Sport har kjøpt alle aksjene i Helsport, opplyser selskapet i en pressemelding torsdag. Dermed går selskapet som ble etablert i 1951 og produserer telt, soveposer og ryggsekker inn i et friluftslivsegment sammen med Lundhags og Ulvang, som allerede er en del av selskapet. 

- Selskapet har en omsetning på rundt 120 millioner kroner og er ganske lønnsomt. Vi ser ikke noe om prising, men det følger omtrent bransjetrendene som ligger der, sier Tomas Holmestad, administrerende direktør i Swix Sport til DN.

Stein Helliksen, som har eid og vært administrende direktør av Helsport siden 1974 vil heller ikke kommentere noe rundt salgssummen. 

-Vi har hatt en god dialog med Swix gjennom flere år. Når det gjelder et partnerskap med dem er vi rimelig sikre på at de står for et likt verdisyn som oss og det tror vi er viktig, sier Helliksen, som mener oppkjøpet kan ta ut vekstpotensialet i selskapet på en annen måte.

Han sier målsettingen for Helsport har vært en dobling i omsetning uten at et slikt mål er tidfestet fremover i tid. 

Tror på ytterligere vekst

Swix-eier Johan H. Andresen varslet nylig at de planla et innteressant oppkjøp i nær fremtid og det var Helsport han da siktet til. Helsport er basert i Melhus og har 19 medarbeidere. Selskapet har sitt hovedmarked i Norge og Sverige. 

-Vi er overbevist om at dette er en merkevare som kommer til å fortsette å vokse. Vi tror vi er en god eier til som utvikle Helsport videre, sier Holmestad.

Han ser på friluftslivtrenden i Norge som sterk og forretningsmessig interessant for tiden. Swix har vært på jakt etter å utvide en portefølje der Lundhags og Ulvang har vært mer assosiert med de korte turene.

-Vi står sterkt posisjonert i det sakte friluftslivet. Mens Lundhags og Ulvang er knyttet mer til «urban outdoor», kommer Helsport mer fra ekspedisjoner og den lange turen. Det utfyller hverandre, sier Holmestad.

Solgte ut etter 43 år

Stein Helliksen, som har eid selskapet og vært administrerende direktør siden 1974, selger seg nå helt ut av selskapet. Han fortsetter som administrerende direktør i selskapet.

– Jeg ser på Swix Sport som en riktig og solid eier for å utvikle Helsport videre inn i framtiden. Sammen med de andre merkevarene i gruppen vil vi kunne styrke vår innovasjonsevne og konkurransekraft ytterligere, samt bedre ta ut vårt potensiale på en rekke områder, sier Helliksen i pressemeldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

På klokkemessen snakker ingen om Apple Watch
De tradisjonelle klokkeprodusentene blir utfordret av elektronikkbransjen om å lage smartere produkter. Vi har snakket med fire produsenter som har hver sin tilnærming til hvordan klassiske ut kan bli «smartere».
03:11
Publisert: