Det er syv år siden den danske biffkjeden Jensen's Bøfhus etablerte seg i Norge. Den første restauranten ble åpnet i Stortingsgata i Oslo og for tre år siden åpnet restauranten på kjøpesenteret Oslo City.

– Vi skal ryste den norske restaurantbransjen litt. Prisene våre vil bli lagt merke til, sa Klaus Inge Torp, eier og franchisetager for Jensen's Bøfhus i Norge, i forbindelse med etableringen i Norge i 2012.

Har vært en tung prosess

I 2015 fikk restauranten i Stortingsgata alvorlige problemer da gaten ble stengt i forbindelse med byggearbeidene rundt Stortinget. Dette fortsatte både i 2016 og 2017 med kraftig nedgang både i antall gjester og omsetning.

– Dette har påvirket besøkene i restauranten dramatisk i flere år, og det har tatt lang tid å snu dette, het det i selskapets årsberetning for 2018.

Selskapets resultater har også vært påvirket av økninger i varekostnader og lønnskostnader uten at menyprisene er justert tilsvarende.

– Dette fordi man har vært bekymret for at dette kan påvirke salgsnedgangen fra tidligere år ytterligere, heter det i samme årsberetning.

Restauranten på Oslo City har slitt både med omsetning og resultat som har vært lavere enn budsjettert kombinert med høye leiekostnader i kjøpesenteret.

Også i år har eierselskapet Bøf 1 slitt tungt og etter betydelige underskudd ble biffrestauranten på Oslo City stengt tidligere i høst. Til sammen har Bøf 1 as har et resultat før skatt på minus 10,8 millioner kroner. Med årets underskudd har tapet økt ytterligere. Torsdag gikk selskapet selv til skifteretten.

Styreleder og eier Klaus Inge Torp i Bøf 1 as skriver i en sms at konkursen har vært en tung prosess for ham og han ønsker ikke å bidra med kommentarer.

Danskene overtar i Norge

Torp skriver videre at restauranten i Stortingsgaten drives videre av den danske kjeden Jensens Bøfhus selv. Den danske avisen Jyllands-Posten skrev tidligere i år om en tung tid for Jensens Bøfhus. I år har restaurantkjeden fortsatt å tape penger, og de nye eierne har måttet skyte inn millioner av kroner. Regnskapet for 2018 viser at biffkjeden gikk med et underskudd på 63 millioner danske kroner, og omsetningen falt med 16 prosent. Dette skyldes primært at kjeden har stengt flere restauranter, ifølge avisen.

Selskapet har stengt seks restauranter det siste året, og fire nye restauranter står på stenge-listen, forteller direktøren til Jyllands-Posten.

I 2018 fikk kjeden nye eiere, etter at stifteren Palle Skov Jensen forlot sitt livsverk.

Direktør Anders Nikolaisen i Jensens Bøfhus i Danmark skriver i en epost at det er lei seg for at det ikke lyktes for den norske franschisetageren Kaus Inge Torp å drive kjedens restauranter i Norge. Nikolaisen skriver at den danske kjeden taper et betydelig beløp på den norske konkursen, men vil ikke opplyse det eksakte beløpet. Videre bekrefter Nikolaisen at det vil fortsette driften av restauranten i Stortingsgata i Oslo og har troen på at det er en fremtid for Jensens Bøfhus i Norge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Advokat Knut Ro: Dette er definisjonen på en konkurs
Dette skjer når et selskap går konkurs.
03:20
Publisert: