Aksjene til oppstartsselskapet Kahoot ble registrert på NOTC-listen 25. mai i år med en markedsverdi på 792 millioner kroner, eller 150 kroner per aksje. Siden har kursen tatt av, og torsdag ble en ny soleklar topp nådd, da aksjekursen nådde 280 kroner.

Det tilsvarer en markedsverdi på selskapet på 1,5 milliarder kroner.

– Det gleder oss. Det er mye etterspørsel etter Kahoot i markedet, og vi er glade for å få nye aksjonærer i Norge – og resten av verden, sier markedssjef, Sean D'Arcy.

Kahoot lager en plattform for quiz-spill ment for opplæring, både i bedrifter og undervisning.

Mer omsatt på lavere nivå

NOTC-listen viser handler i aksjer som ikke er notert på børsen, der kjøpende megler melder inn handlene. Kahoot er blant de mest omsatte aksjene på denne listen, med handel for drøyt syv millioner kroner på en uke. Den siste handelen på 280 kroner per aksjer er riktignok bare på 14.000 kroner, mens den forrige handelen til 250 kroner aksjen var på 250.000 kroner.

1. juni ble det omsatt aksjer for 2,5 millioner kroner til 230 kroner per aksje.

- Er det snakk om børsnotering også for Kahoot?

- Nei, det diskuterer vi ikke nå. Men vi har over 100 aksjonærer og det er mange som ber om å få kjøpe aksjer, så vi følger bare etterspørselen i markedet med notering på NOTC-listen, sier D'Arcy.

Stor emisjon

Flere norske oppstartsselskaper har det siste året hentet friskt med kapital, og en del har høye verdsettinger, men priser opp mot 1,5 milliarder kroner er det få av.

Dette plasserer Kahoot blant de største, sammen med selskaper som Kolonial, elliptic Labs og Gelato, som nylig hadde en emisjon på 164 millioner kroner.

Kahoot hentet også nylig store penger, hele 130 millioner kroner, og kursen da det ble registrert på NOTC-listen var basert på denne emisjonen.(Vilkår)

Er du en gratis-surfer? Det kan koste deg dyrt.
Dette må du passe deg for om du surfer på åpne nett.
04:09
Publisert: