SSB har som vanlig sett på importen av varer i oktober og november, og skal man dømme ut fra importtallene før jul så kan det bli færre tradisjonelle bløte pakker som skjorter, skjørt og slips under treet i år. For akrobater på snøbrett og monoski er det lov å håpe på nytt utstyr.

I november ble det importert over 118.000 juletrær – alle sammen fra Danmark. Det er en liten økning fra samme måned i fjor, men vanligvis blir det importert flere juletrær i desember enn i november.

9.560 tonn klementiner

Barn og ungdom – og i mange tilfeller far – er ikke bestandig like glade i bløte pakker. De kan kanskje øyne et lite håp om flere harde pakker i år ettersom det er blitt importert færre skjorter, bluser, skjørt og slips i oktober og november i år enn i de samme månedene i fjor.

Undersøkelsen viser også at klementiner stadig står sterkt i julen. I oktober og november ble det importert nesten 9.560 tonn klementiner. Importen av mandler til julegrøten viser også en kraftig økning. I samme periode ble det tatt inn hele 25.600 kilo mandler med skall. Det er nesten tre ganger så mye som i fjor.(Vilkår)