Interiørkjeden Kid leverer onsdag et resultat før skatt på 49 millioner kroner.

På forhånd var det ventet et resultat før skatt på 66 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av Bloomberg.

Inntektene endte på 626 millioner kroner, mot ventet 635 millioner kroner.

Kronen tynger

Bruttomarginen, som er et viktig mål på lønnsomhet i bransjen, endte på 60,9 prosent for Kid i tredje kvartal. Det er et lite fall fra tredje kvartal i fjor da bruttomargin var på 63,1 prosent.

Fallet i bruttomarginen kommer ifølge Kid fra økt satsing på kampanjer og en sterkere dollar mot krone, som ble delvis utlignet med å skru opp prisene i kvartalet.

Blant de mest lønnsomme

Kid-sjef Anders Fjeld sier i kvartalsrapporten at integrasjonen av Hemtex går etter planen. I mai i år kjøpte Kid svenske Hemtex fra Ica Gruppen.

Selv om resultatene for tredje kvartal var svakere enn analytikerne hadde regnet med er det ingen tvil om at Kid fremdeles er blant de med lønnsomme aktørene i varehandelen. Så langt i år sitter Kid igjen med et resultat før skatt på 52 millioner kroner av en omsetning på 1,35 milliarder kroner.

Det er likevel noe svakere enn i fjor da resultat før skatt i samme periode var 71 millioner kroner av en omsetning på 925 millioner kroner.

I en liste av Virke er Kid blitt pekt ut som en av de mest lønnsomme kjedene i norsk handel med en snittmargin på over 13 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.