– Forhandlerne har nettopp returnert fra Kina, der samtalene har vært veldig produktive. Nå skal de møte meg i Mar-a-Lago for flere detaljer, skriver Trump på Twitter.

Presidenten gjentok at dagens tollavgifter «blir betalt til USA av Kina», når de i realiteten er amerikanske virksomheter, og til sjuende og sist amerikanske forbrukere, som betaler i form av høyere priser.

De to partene gjennomførte denne uka to dager med møter i Beijing. USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer fikk møte president Xi Jinping og sa da at forhandlerne hadde gjort framskritt.

Trump har tidligere truet med å øke tollsatsene på kinesiske importvarer til en verdi av 200 milliarder dollar fra 2. mars om ikke USA og Kina er blitt enige om en avtale. Siden har han sagt at han vurderer å utsette nye handelsbarrierer hvis landene ikke blir enige innen tidsfristen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.