Koronapandemien, nedstenging og enmetersregel ga heftige utfordringer for utelivsbransjen. Det illustreres godt av årsregnskapet til utelivsgiganten Rekom Norge, som eier utesteder som Heidi's Bier Bar, Lawo og Hygge.

Etter å ha tapt 58,7 millioner kroner i 2020, hvor konsernet fikk tilført om lag 200 millioner kroner fra aksjonærene i mars 2020 for å sikre og styrke likviditeten, ble også 2021 et mørkt år.

– Et utfordrende år

Selskapet endte med resultat før skatt på minus 48,1 millioner kroner og mottok ytterligere 60 millioner kroner fra sine danske eiere. Samtidig fikk selskapet tilført 180 millioner kroner fra morselskapet gjennom en gjeldskonvertering.

– 2021 var et utfordrende år for alle aktører i utelivsbransjen. Mange av utestedene til Rekom Norge er nattklubber og barer, og tiltak som reduserte åpningstider og krav om bordservering påvirket omsetningen betydelig. Rekom har imidlertid en svært solid økonomi og langsiktige eiere, sier daglig leder Frederik Mygind.

Rekom Group er dansk og er Nordens største utelivskonsern, som eier av mer enn 200 barer, bodegaer og nattklubber i Danmark, Norge, Finland og Storbritannia.

Statsstøtte på 32,2 millioner

Selskapet mottok 32,2 millioner kroner i støtte fra staten i 2021. I 2020 mottok selskapet 9,5 millioner i koronakompensasjon for november og desember 2020, samt nærmere 14 millioner kroner fordelt på mars, april og mai 2020, ifølge E24.

– Det viktigste for Rekom har vært å kunne ha flest mulig i arbeid gjennom pandemien. Vi har derfor søkt på de støtteordningene som har vært tilgjengelige, nasjonalt og lokalt. Alle støtteordninger vi har fått fra norske myndigheter har gått direkte til å betale lønninger til medarbeidere, samt husleie og andre faste kostnader, sier Mygind.

Forhandler om flere kjøp

Selv om 2021 ble et krevende år, gjorde Rekom likevel flere oppkjøpt. Blant annet kjøpte selskapet Stortorvets Gjæstgiveri til en sum på over 46 millioner kroner. Selskapet har et mål om å eie over 50 plasser i Norge.

– Vi har kjøpt opp Tijuana i Oslo, og forhandler på nåværende tidspunkt med flere aktører pt om spennende prosjekter over hele Norge, og føler oss trygge på å realisere vår ambisjon om 50 eller over, plasser i Norge innen starten av 2023.

Etter gjenåpningen i februar, har Rekom holdt alle utesteder åpne som normalt.

– Over hele landet opplever vi nå en stor pågang fra gjester som vil nyte utelivet på nytt. Dette gjør at vi ser optimistisk på fremtiden og Rekom vil fortsette storsatsingen i Norge, sier Mygind. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.