– Gull gir resultater, vet du, sier Odd J. Nelvik og sikter til flere internasjonale konkurranser der særlig Det norske brenneris Harahorn-gin og Arvesølvet-akevitt har forsynt seg grovt med de gjeveste prisene.

Nylig gikk også ginen Harahorn til topps i Bartender Spirits Awards i USA.

– Det er klart at disse medaljene bidrar til at vi fortsetter veksten, sier den tidligere Se og Hør-redaktøren.

Han slo seg sammen med milliardæren Kjetil Holta, kjøpte opp Ole Puntervolds brenneri i Grimstad i 2014, og siden har hatt kraftig vekst og pene resultater hvert eneste år.

– Så langt i år har salget av Arvesølvet fatlagret akevitt økt med 120 prosent på Vinmonopolet. Harahorn gin har økt med 50 prosent, og nå begynner det for alvor å røre seg på eksport også. Så det blir nok til smør på maten i år også, sier han.

Brennevin med pant

Norge og de nordiske landene er fortsatt de viktigste for Det norske brenneri som i fjor solgte 280.000 liter brennevin. Men en ivrig importør i USA får snart tilsendt container nummer tre.

– Vi er faktisk til stede i 30 stater i USA nå med akevitt. Og vi er også med på mange store messer i Asia takket vår veldig driftige importør i Thailand. Asia kan bli stort for oss etter hvert, men vi forsøker å løpe sakte. Det koster jo ganske mye penger å få fotfeste i nye markeder, sier Nelvik som veldig gjerne også vil snakke om årets nylanseringer – som fiskersnapsen i halvliters plastflasker som garanterer napp – og som selges med pantemerke.

– Du vet; vi må jo ta bærekraft på alvor vi også. Derfor kommer vi med den første spritflasken du kan pante på Kiwi. Det er jo moro, synes du ikke?(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.