– Du, jeg står i en sportsbutikk for å handle inn til påske. Kan du sende spørsmålene på epost?, sier Julie Josephine Blystad.

Datteren til Arne og Marianne Heien Blystad har valgt en annen karriere enn foreldrene. Faren er en kjent shippinginvestor, mens hennes mor er advokat og utdannet siviløkonom.

Julie Blystad startet selv med økonomiutdannelse i Skottland og fikk etter hvert jobb som revisor i PwC. Men hun hadde mer lyst til å starte en karriere i klesbransjen med egen kolleksjon etter at hun hadde fått erfaring i bransjen som medeier i konseptbutikken Yme.

– Jeg har vært interessert i klær, mote og snitt så lenge jeg kan huske. Jeg visste også at jeg en dag skulle starte mitt eget merke, sa Blystad i et intervju med KK som kom ut i desember 2017.

Tapt egenkapital

Blystad tok steget og etablerte klesmerket «Julie Josephine» i 2016 og startet en egen butikk på Frogner i Oslo. Her selges alt fra skjorter, bukser, langermet gensere og t-skjorter med mer under eget merke. Samtidig selges produktene både på nettet og i andre butikker.

Så langt har klessatsingen gått i minus. Det viser regnskapstallene fra Julie Josephine as.

I fjor økte selskapet omsetningen med over 220 prosent til 4,2 millioner. Siden etableringsåret i 2016 har driftsinntektene økt med nesten 10 ganger.

Driftsmarginen i fjor var på minus 34,7 prosent mot minus 66,5 prosent i 2017.

Klesselskapet, som har innskutt egenkapital på 30.000 kroner, hadde ved årsskiftet et udekket tap på litt over fire millioner kroner og har en egenkapital på minus fire millioner kroner.

Tapet skyldes ikke at eieren tar ut stor lønn. Ifølge regnskapet for 2018 har Julie Blystad ikke tatt ut en rød øre hverken som daglig leder eller som styreleder. Derimot har selskapets 1,5 årsverk hatt lønnskostnader totalt på rundt 700.000 kroner.

Men tapet av egenkapitalen vil ikke stoppe Blystads klessatsing.

«Årsregnskapet for 2018 er satt opp under forutsetning om fortsatt drift, og denne forutsetningen er til stede», heter det årsberetningen.

13 ganger skatt

Julie Blystad har nok midler til å drifte selskapet, og hadde en ligningsformue på 549,6 millioner i 2017. Grunnet formuen betalte hun i 2017 over 13 ganger mer i skatt enn nettoinntekten på 364.000 kroner.

Blystad er optimist på vegne av selskapet.

«Jeg er i mitt andre år med aktiv drift, og ser tydelig at ballen begynner å rulle i riktig retning», sa hun i et intervju med Elle rett før årsskiftet.

Selv vil hun ikke besvare spørsmålene DN sendte på epost om hva som skyldes veksten, beskrivelse av virksomhetens første år og hvor mye hun er villig til å satse på selskapet.

«Pt velger vi ikke å gi noen kommentarer. Håper på forståelse og med ønske om en god påske», skriver Julie Blystad i eposten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.