Selskapet, hvor Stein Erik Hagen er største eier, fortsetter den negative trenden med å tape penger.

I andre kvartal har Komplett et resultat før skatt på minus 38 millioner kroner.

Underskuddet er om lag halvparten så stort som i samme kvartal i fjor. Samtidig har omsetningen økt. Den lå i andre kvartal på 3,63 milliarder kroner, mot 3,57 milliarder på samme tid i fjor.

Svakt marked

I en kommentar til kvartalsregnskapet sier Komplett-sjef Jaan Ivar Semlitsch at han opplever markedet som svakt, og tror det vil fortsette å være utfordrende resten av 2023.

– Generelt er forbrukerne mer forsiktige i bruken av penger, som har vært spesielt synlig i Sverige de siste månedene.

I fjor fusjonerte norske Komplett med svenske NetOnNet, som også driver med elektronikkhandel på nett.

Semlitsch trekker frem at Komplett satser videre, men vil samtidig jobbe for å holde kostnadene nede.

Selskapet hadde kostnader på 512 millioner kroner i andre kvartal, som er økning fra 452 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Så langt i år har Komplett tapt 91 millioner kroner før skatt.

– Vi fortsetter å kjempe mot de eksterne utfordringene, kommenterer Semlitsch videre.

Kom fra Orkla

Ved børsslutt onsdag ble Komplett-aksjen handlet for 12,4 kroner. Det er nærmere 40 prosent lavere enn på samme tid i fjor. Hele selskapet prises til 2,2 milliarder kroner.

Dette er de andre kvartalstallene Semlitsch legger frem som sjef for Komplett. Han ble presentert som ny konsernsjef da tallene fra fjerde kvartal i fjor ble lagt frem i februar, og kom til selskapet fra stillingen som administrerende direktør i Orkla, som også er Hagen-eid.

Da ble det samtidig kjent at Semlitsch hadde kjøpt 125.000 aksjer til en verdi av 2,1 millioner kroner totalt, noe som sendte aksjen opp 40 prosent samme dag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.