Det skriver di.se.

– Etter å ha vært influenser i halve mitt liv er det spesielt morsomt å vise at det er mulig å bygge sterke selskaper ut fra sosiale medier, sier Isabella Löwengrip til den svenske avisen.

Hun kommer fortsatt til å være selskapets ansikt utad.

Löwengrip, som startet som blogger, etablerte Löwengrip Beauty sammen med Pingis Hadenius i 2013 og har siden ekspandert raskt.

– Vi har alltid vært lønnsomme, sier Hadenius om virksomheten, som i 2018 omsatte for 85 millioner svenske kroner.

I fjor nådde omsetningen over 100 millioner kroner, ifølge norske Dermanordic, som gjennom en samarbeidsavtale overtok store deler av distribusjonen i løpet av 2019.

Nå selger gründerduoen Lövengrip og Hedenius hele selskapet til samarbeidspartneren.

Hvor mye selskapet er solgt for, er ikke kjent, men gründerne sier at de er fornøyde med prisen.

Dermanordic eies blant annet av investoren Christian Ringnes, som også er styreleder i selskapet. Henning Nielsen, som er toppleder og deleier i Dermanordic, understreker at gründerne kommer til å bli værende i virksomheten:

– Jeg er veldig imponert (...). Selskapet Löwengrip Beauty har aldri gått med underskudd og veksten er skapt uten ekstern kapital, sier han i en kommentar.

Ble tvunget til å selge villaen sin

Den svenske influenseren har slitt tungt den siste tiden:

For mindre enn ett år siden hadde Isabella «Blondinbella» Löwengrips (29) selskap Löwengrip Invest ti ansatte og planer om en USA-lansering.

Nå står businesskvinnen igjen på bar bakke, etter at alle de ansatte har sluttet, meldte TV 2 i januar.

Svenske Expressen skrev at Löwengrip i oktober i fjor måtte trekke i nødbremsen for å redde det synkende skipet.

Löwengrip har ofte vist frem sitt luksuriøse liv med privatfly, dyre biler, luksusklokker, reiser og kontor på Manhattan.

Nå kan det se ut som om luksuslivet har fått en slutt.

Hun skal ha blitt tvunget til å selge villaen sin i Stockholm, og har kuttet kraftig ned på det enorme forbruket.

– Vi tar ikke flere sjanser. Hadde skuta ikke snudd og vi ikke reagerte, hadde all min kapital blitt spist opp, og til slutt hadde vi gått konkurs, blogget hun den gang.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.