Sminkegiganten Estée Lauder Cosmetics fører merker som Estée Lauder, Origins og Tom Ford i Norge. Det internasjonale selskapet er registrert på børs i New York og har en markedsverdi på 71,5 milliarder dollar. Dette er med dagens valutakurs omtrent 654 milliarder norske kroner. Til sammenligning har det norske oljeselskapet Equinor en markedsverdi på 559 milliarder norske kroner.

Sminkeselskapet sliter imidlertid i Norge.

Resultatstup

Omsetningen for 2019 endte på 168 millioner kroner. Dette var markant nedgang fra i fjor da inntektene for selskapet var på 186 millioner kroner. Resultatet før skatt var også mye svakere enn fjoråret.

Kosmetikkgiganten klarte så vidt å kare seg i pluss og endte med et resultat på 1,5 millioner kroner. Året før var resultatet før skatt på over 16 millioner kroner.

«Ledelsen anser ikke dette som et tilfredsstillende resultat», står det i årsberetningen.

Tapet i omsetning på omtrent ti prosent mener selskapet har sammenheng med utfordringer knyttet til tradisjonelle distribusjonskanaler, altså at netthandelen vokser seg større og utfordrer butikksalget.

Konkurshøst

Det har i løpet av høsten vært flere konkurser innen detaljhandel i Norge. Bare i oktober i år gikk musikkjeden 4 Sound, klesbutikkene Superdry og kosmetikkjeden Vita konkurs. Nylig gikk også bokhandelkjeden Notabene konkurs. Flere av disse har imidlertid fått nye eiere og er sikret videre drift.

Estée Lauder Cosmetics skriver at den digitale utviklingen for selskapet er tilfredsstillende.

Selskapet skriver videre at det har positivt syn på utviklingen i det norske markedet. Det mener at selv om det bare ventes en moderat økning i forbruket, er det økte distribusjonsmuligheter for merkevarene det fører. Selskapet skriver i årsrapporten at det venter at både omsetningen og resultatet bedres neste år.

DN har forsøkt å komme i kontakt med en talsmann fra Estée Lauder uten å lykkes. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.