Høstens vin- og brennevinsauksjon i regi av Vinmonopolet og Blomqvist ble avsluttet torsdag kveld.

I alt 863 objekter med en verdi på snaue to millioner kroner skulle auksjoneres bort, og over 97 prosent av objektene er nå solgt, opplyser Sara Frimanslund, som er markedsansvarlig auksjon hos Vinmonopolet.

– Vi solgte vin og brennevin for totalt 2.177.85 kroner, men det aller dyreste objektet på auksjonen, en flaske Hennessy Timeless, er fortsatt «up for grabs», sier hun.

Objektene som ikke ble solgt går videre til neste auksjon, men i en periode er det mulig å sikre seg Hennessy-flasken til den forhåndsvurderte prisen på 50.000 kroner. Det dyreste objektet som ble solgt var en flaske Hardy Perfection – forhåndsvurdert til 20.000 kroner, men solgt for 23.000. Spesielt denne gangen var et stort utvalg burgundere, 18 årganger av Ch. Mouton-Rotschild, sjeldne gamle norske akevitter og dyr og ettertraktet Cognac.

– Det aller meste gikk unna, blant annet en vin som ble solgt for dobbelt så mye som forhåndsvurderingen, sier Frimanslund.

Også denne auksjonen var dominert av klassiske regioner. Hele 481 av objektene var fra Frankrike, hvorav Burgund og Bordeaux sto for henholdsvis 247 og 132 av objektene. 15 av Italias vinregioner var representert på auksjonen, med totalt 149 objekter. 68 av objektene var brennevin, likører og destillater.(Vilkår)

Denne suven er liten utenpå og stor inni
Skoda kommer med sin andre SUV, den lille, men likevel store Karoq.
00:48
Publisert: