– Folk er både lei seg og triste. Det blir et sjokk uansett, selv om man har vært ærlig om situasjonen og hva som mål til, men jeg opplever at det tas med fatning og en holdning om at vi skal gjøre det vi kan for å bidra til å legge grunnlag for videre drift, sier daglig leder Lars Kristian Lindberg i sportskonsernet Gresvig.

På Gresvigs hovedkontor i Oslo har han nettopp levert sine ansatte beskjeden om at selskapet, som omfatter kjedene Intersport, G-Sport og G-Max, er begjært konkurs.

Bostyrer Håvard Wiker er allerede på plass for å sikre at kreditorene får tilbake mesteparten av verdiene sine og se om det er mulig å finne en ny kjøper for sportsutstyrsforretningene.

– Vi har allerede så gode signaler på at vi tror det skal være mulig, sier han.

En kvart milliard i tap

Gresvig-konsernet har 1,1 milliarder kroner i gjeld, ifølge Lars Kristian Lindberg.

Han sier at de har kuttet kostnadene med godt over et tresifret beløp, kuttet innkjøp med over en halv milliard og er godt på vei til å redusere varelageret med over 100 millioner kroner. Likevel gikk selskapet på nok et stort underskudd i fjor. Driftsresultat før avskrivninger (ebitda) endte på minus 250 millioner kroner.

Nei, oppskriften på en drømmevinter for sportskjedene er ikke snø så tidlig som mulig. Det ødelegger nemlig for en viktig produktgruppe.
Gresvig-sjef Lars Kristian Lindberg ønsker seg tidlig kulde og mellom-sen påske.
02:11
Publisert:

Det er altså før avskrivninger, og før nedskrivninger av varelager.

– Vi har jobbet under tro og ønske om at vi skulle unngå å komme hit. Nå står vi her og vi har fortsatt stor tro på at vi skal komme oss gjennom dette på en eller annen måte. Jeg har stor tro på den reisen vi har begynt på og stor tro på planene som ligger her. Det viktigste er at vi klarte å bevare verdiene i selskapene, sier Lindberg.

Totalt er det ti selskaper som tas under konkursbehandling, opplyser bostyrer. Han sier samtidig at alle ansettelsesforhold videreføres inntil videre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.