Europris endte med totale driftsinntekter på 1,48 milliarder kroner i tredje kvartal. I samme periode i fjor endte lavpriskjeden med en omsetning på 1,35 milliarder kroner. Dette er økning på 9,2 prosent, melder selskapet i en børsmelding.

Det justerte resultatet før skatt var på 113,7 millioner kroner. Dette er en oppgang fra 78,9 millioner kroner i tredje kvartal 2018. Justert driftsresultat før avskrivninger – ebitda – endte på 262,4 millioner kroner.

– Jeg er fornøyd med en fortsatt sterk vekst i salget drevet av kundetrafikk, sier administrerende direktør Pål Wibe.

Investorene likte det de så. Aksjen steg fra åpning og var fredag ettermiddag opp 15 prosent.

Skal åpne flere butikker

Europris er et norsk lavprisbutikkonsern som selger rimelige partivarer fra franchisebaserte butikker i Norge.

I kvartalsrapporten kommer det frem at styret har godkjent åpningen av fem nye butikker for 2020 og fremover. Så langt i 2019 har seks nye butikker blitt åpnet.

Selskapet har også målsetning om å øke ebitda-marginen over tid og å betale ut utbytte med en 50–60 prosent utbetalingsrate fra nettoresultatet, opplyste selskapet i andrekvartalsrapporten, melder TDN Direkt.

Ser mørke skyer

Samtidig ser Europris mørke skyer i horisonten. I kvartalsrapporten skriver de at den åpne norske økonomien for tiden opplever økt makroøkonomisk usikkerhet. Kjeden peker på risiko knyttet til internasjonal handel, og økende renter i Norge.

Sentralbanken hevet styringsrenten med 0,25 prosentpoeng i september. Usikkerhet trenger imidlertid ikke bare å være negativt.

– Jeg tror folk blir mer bevisste når det er litt mer urolige tider, mer bevisste på å spare penger, noe som er bra for de som har lave priser. Jeg tror den største driveren nå er at man er smart hvis man handler i bredt vareutvalg, mens før kunne du bli sett litt ned på, sier Wibe til TDN Direkt.

Også den rekordsvake kronen blir dratt frem som et element som kan påvirke de norske kundenes kjøpekraft. Likevel forblir de langsiktige finansielle og operasjonelle ambisjonene for selskapet uendret.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.