Mandag 21. oktober gikk Cosmetic Group, selskapet bak kosmetikkjedene Vita og Loco konkurs. Dagen etter ble restruktureringsselskapet Jotunfjell Partners nye eierne av Vita og Loco.

I en pressemelding skrev Jotunfjell Partners at de hadde som mål i videreføre så mange butikker og arbeidsplasser som mulig, men at mange butikker måtte regne med å bli avviklet. I tillegg ville de nye eierne avvikle lavpriskonseptet Loco.

99 butikker borte

Nå er det klart at 99 av totalt 231 Vita-butikker ikke får bli med videre. De vil enten bli lagt ned, eller så vil franchise-eierne ha muligheten til å drive dem videre i en annen kjede, melder E24 søndag kveld.

Thor Hauge overtar som ny daglig leder etter Kristina Johansson som var fungerende toppsjef frem til konkursen for to uker siden.

Før konkursen var det 207 franchisedrevne Vita-butikker med i alt 1000 ansatte i Norge. Nå blir 600 av arbeidsplassene igjen, skriver E24.

I fjor gikk Cosmetic Group med 12 millioner i underskudd av en omsetning på 1,3 milliarder kroner. Franschisedrevne Vita utgjorde det meste av konsernomsetningen, mens nyetablerte Loco hadde kom inn med flere nye lavprisbutikker de siste par årene.

Cosmetic Group var eid av det private oppkjøpsfondet FSN (60 prosent) og Norgesgruppen (40 prosent)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.