Top-Toy som driver kjedene BR og Toys'R'Us i Norden, er i dag, etter begjæring fra styret, blitt erklært konkurs, ifølge en melding fra selskapet.

Dårlig julesalg blir brukt som en begrunnelse for konkursen.

– Vi var kommet langt, hadde fått godkjent vår plan og har arbeidet døgnet rundt for å legge rammene for en rekonstruksjon av Top-Toy, men i dag må vi erkjenne at vi på grunn av sviktende julesalg ikke lenger er i stand til å fortsette rekonstruksjonen, sier Top-Toys administrerende direktør, Per Sigvardsson i pressemeldingen.

Top-Toy har 73 Toys 'R' Us-butikker i Norden, hvorav 19 i Norge, der den første åpnet på Alnabru, Oslo i 1997.

BR har over 220 butikker i Nord-Europa, hvorav 36 butikker i Norge, der den første åpnet i Haugesund i 2003. I 2008 kjøpte Top-Top den norske leketøyskjeden Edwis, og gjorde butikkene om til «BR-leker».

Konkursbegjæringen betyr at ledelsen av Top-Toy fredag er blitt overtatt av et bostyre, som skal realisere flest mulig verdier.

– Vi innleder nå en dialog med kreditorene om hvordan boet skal håndteres. Visse butikker vil holde åpent, slik at kunder kan bytte varer til andre varer frem til utgangen av desember,» sier advokat Søren Aamann Jensen fra Kromann Reumert, som sammen med advokat John Sommer Schmidt fra Gorissen Federspiel er utpekt som kurator.

Bakgrunnen for Top-Toys alvorlige situasjon er økt digitalisering, flere konkurrenter og endrede lekevaner hos barn, heter det i meldingen.

I siste regnskapsår tapte selskapet 149 millioner danske kroner på driften og måtte som følge av rekonstruksjonen nedskrive selskapets goodwill. Dermed ender selskapet med et negativt resultat på 2,031 milliarder danske kroner.

Top-Toy har hatt en rekke ledelsesutskiftninger det siste året. Toppsjef Per Sigvardsson ble satt inn i januar i år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Stig Ove sover fire timer hver natt. Se hva han rekker før du har kommet deg på jobb.
03:48
Publisert: