Leketøysgiganten Toys R Us har søkt om konkursbeskyttelse i USA, melder USA Today. Selskapet har en enorm gjeld det har jobbet med å restrukturere den siste tiden.

Det New York-baserte selskapet hyret advokatbyrået Kirkland & Ellis for å få hjelp til å restrukturere gjeld på 400 millioner dollar som forfaller i 2018. Målet var å gå inn i den lukrative julehandelsperioden med ro rundt selskapets finansielle situasjon.

Toys R Us søker nå i stedet konkursbesyttelse hos en amerikansk domstol under den såkalte Chapter 11-ordningen. Denne innebærer at selskapet kan få et globalt vern mot kreditorer, som muliggjør videre drift samtididg som det arbeider for en løsning på gjeldsproblemene. Selskapets ledelse og styre vil fortsette, men det blir samtidig oppnevnt kreditorkomiteer, i tillegg til mulige andre tiltak for å sikre prosessen for de forskjellige interessentene.

Toys R Us har 16 butikker i Norge. En eventuell konkurs får i første omgang ikke betydning for driften av disse, ifølge det danske selskapet Top-Toy som har rettighetene til merkenavnet i Norden.(Vilkår)

Denne suven er liten utenpå og stor inni
Skoda kommer med sin andre SUV, den lille, men likevel store Karoq.
00:48
Publisert: