– Vi fikk jo første interesse fra Stordalen. Så har det kommet 4,5 millioner kroner til, sier gründer og daglig leder Oscar Hellenes (24).

Lotel fikk i oktober i fjor et tilbud om en investering på én million kroner fra hotelleier og investor Petter Stordalen (54).

Inn i kjølvannet av Stordalen

Hellenes vil ikke ut med navnene på de nye investorene, men sier det har vært til hjelp at Stordalen har stilt seg bak prosjektet når gründerne har skullet overtale nye investorer til å satse penger på Lotel.

– Det har nok absolutt hatt noe å si at et av Nord-Europas beste businesshoder velger å legge lommeboken sin på bordet og satse penger på ideen vår, sier Hellenes.

Fra før er blant annet tidligere McKinsey-topp Trond Riiber Knudsen investor i selskapet.

Lotel la bak seg sitt første hele driftsår i 2016. Selskapets regnskaper er ennå ikke klare, men Hellenes opplyser at de omsatte for omkring to millioner kroner i fjor, og sikter mot en omsetning på i overkant av syv millioner kroner i 2017.

Jobber fra København

Lotel var i utgangspunktet et deltidsprosjekt for studiekamerater på Norges Handelshøyskole i Bergen, men har nå ekspandert til Oslo, Trondheim, København og Amsterdam.

Lotel fusjonerte i fjor med selskapet Key Butler, som har levert en tilsvarende tjeneste i Danmark. Hellenes deler nå arbeidstiden sin mellom København, Oslo og Bergen.

– Det er veldig mye å lære i København. Det er en av byene med flest Airbnb-leiligheter i og hvor beboerne er mest aktive i delingsøkonomien, sier han.

Leide ut til prostitusjon

VG skrev tidligere i februar om hvordan en av leilighetene Lotel har hatt ansvaret for, endte opp med å bli brukt som bordell.

En trondheimsstudent kom hjem til beskjed fra politiet om at Airbnb-leietagerne han hadde fått via Lotel hadde hatt «høy aktivitet til alle døgnets tider».

Ser på rutinene

I dag består sikkerhetsrutinene til Lotel i at de manuelt går gjennom leiehenvendelsene og gjør en skjønnsmessig vurdering på om noe virker unormalt. Da stilles det oppfølgingsspørsmål før man eventuelt vurderer å avvise henvendelsen.

– Vi har gått gjennom prosessene og rutinene i samarbeid med Airbnb og politiet for å utrede hva vi kan gjøre for å bli enda bedre og forhindre at det skjer igjen, sier Hellenes.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.