– Vi har hatt lyst til å ekspandere en god stund, sier Lotel-gründer Oscar Hellenes (24).

Selskapet lar folk sette ut alt det praktiske arbeidet med å leie ut på Airbnb, mot en provisjon på 25 til 35 prosent.

Nå kjøper Lotel opp svenske Tophost, som har tilbudt en lignende tjeneste i Stockholm i Sverige.

I fjor fusjonerte Lotel også med danske Key Butler.

Betaler i penger og aksjer

Top Host er et relativt lite selskap, startet i 2015. Ifølge Lotel omsatte Top Host for 800.000 kroner i fjor, mens Lotel omsatte for 2,3 millioner kroner. 

Kjøpet skjer ved at Lotel tar over 100 prosent av aksjene i Top Host, mens gründer Oksana Poliakova får aksjer i morselskapet. I tillegg betales det en ukjent sum penger til Top Host-eierne.

 Lotel fikk nylig inn kapital gjennom en millioninvestering fra hotelleier og investor Petter Stordalen, som ble fulgt opp av 4,5 millioner til fra andre investorer.

Skifter navn

I forbindelse med den siste fusjonen, får de tre tjenestene Lotel, Key Butler og Top Host samme navn i alle land. 

Navnevalget falt på Key Butler. 

– Vi gjør det veldig vanskelig for oss selv ved å ha tre navn, så vi satt oss ned og spurte oss selv hvilket vi likte best og så på tilbakemeldingene fra kundene, sier Hellenes.

Ser mot hyttemarkedet

– Nå er planen å skalere opp i Oslo, Bergen, Trondheim, København og Stockholm og holde fokuset her i Norden, sier Hellenes.

Men selskapet vil også ekspandere fra typisk leilighetsutleie til det danske og norske hyttemarkedet. De håper Airbnb-plattformen kan kaste om på dagens forretningsmodell for hytteutleie – gitt at man får en tjeneste som kan løse det praktiske med nøkkeloverlevering og vask.

– Hyttemarkedet i Norge og Danmark står også for tur. Det er et marked som har eksistert lenge, men hvor det er eldre aktører som opererer, sier Hellenes.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Fulgte neon-drømmen i Texas: – Nå har han noen av verdens største stjerner som kunder
Jeg har drømt om å bli kunstner siden jeg var liten gutt, forteller Todd Sanders. Tilfeldigheter brakte ham til Austin, og byens sjel inspirerte han til å følge drømmen.
03:55 Min
Publisert: