En uke er gått siden Skatteetaten åpnet for søknader til den nye kontantstøtteordningen for kriserammede bedrifter.

Ordningen er ment som en rask og ubyråkratisk nødhjelp til selskaper som sliter med å betale sine faste utgifter, fordi salget har sviktet etter at korona-krisen inntraff. Pengene settes rett inn på konto, og skal hjelpe bedriftene ved å dekke inntil 90 prosent av selskapenes faste kostnader i mars, april og mai.

De rundt 10.000 bedriftene som hittil har fått godkjent sin søknad, ble fredag offentliggjort i en innsynsportal hos Skatteetaten.

Den norske filialen av luksusbutikken Louis Vuitton var blant selskapene som var tidligst ute med å søke til ordningen: Mandag åpnet søknadsportalen for søknader fra butikker og andre selskaper som ikke var blitt beordret nedstengt. Onsdag ble søknaden godkjent av Skatteetaten.

Luksusmerket får nå 218.294 kroner inn på konto fra Skatteetaten.

Dette viser tallene fra søknaden:

  • Louis Vuitton-butikken solgte vesker, klær og sko for 10,5 millioner kroner i mars 2019. Salget falt til 8,3 millioner kroner i mars 2020.
  • Omsetningsfallet gjør at butikken akkurat passerer minstekravet for å få innpass i kontantstøtteordningen: For mars 2020 kreves det et omsetningsfall på 20 prosent sammenlignet med mars 2019. Louis Vuitton-butikken hadde et omsetningsfall på 20,77 prosent.
  • Butikken har faste kostnader på 646.910 kroner i måneden. Hvor mye av dette som er husleie for det eksklusive butikklokalet i Nedre Slottsgate, tvers overfor luksusnaboer som Balenciaga og Hermès, fremgår ikke av informasjonen som ligger offentlig i søknadsportalen. De faste kostnadene inkluderer ikke vareinnkjøp, men vil typisk inkludere husleie, strøm og regnskap.

Luksusmerket har kommet godt ut av en økende interesse for luksusvarer blant nordmenn og turister de siste årene. Siden butikken etablerte seg i Norge har det hatt omsetningsvekst hvert eneste år, med unntak av finanskriseåret 2008.

I 2018 hadde Oslo-butikken 150 millioner kroner i omsetning.

Overskuddet på 39 millioner kroner ble overført til de franske eierne. Motehuset er notert på Euronext-børsen som Louis Vuitton Moët Hennessy, etter en sammenslåing med champagne- og konjakkprodusenten Moët Hennessy i 1987.

Aksjen har steget kraftig de siste årene, men har som andre luksusvare-aksjer falt kraftig på grunn av koronakrisen. Fra en toppnotering på 97 dollar i januar i år, har aksjen falt til 75 dollar stykket. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.