Maxbo-sjef Karen Kvalevåg (50) har sagt opp etter vel to år i jobben. Inn som vikar kommer skogeier Carl Otto Løvenskiold (63) som eier byggevarekjeden.

– Rekruttering etter ny administrerende direktør for Løvenskiold Handel pågår og i en mellomperiode fungerer jeg i rollen som administrerende direktør, skriver Løvenskiold i en epost.

Fra byggevarer til løping

Karen Kvalevåg, som kom til Løvenskiold Handel etter å ha ledet Jens Ulltveit-Moes restaurantimperium Umoe Restaurants, går nå i en helt annen retning.

– Karen Kvalevåg har søkt nye utfordringer og begynte den 1. desember som daglig leder for Sportsklubben Vidar og Oslo Maraton, opplyser Løvenskiold.

Kvalevåg betrakter jobbskiftet som et verdivalg og ser frem til å jobbe med idrett og frivillighet.

Karen Kvalevåg har gått fra hurtigmat i Umoe Restaurants og byggevarer i Maxbo til marathon i Sportsklubben Vidar.
Karen Kvalevåg har gått fra hurtigmat i Umoe Restaurants og byggevarer i Maxbo til marathon i Sportsklubben Vidar. (Foto: Per Thrana)

– Jeg har fått en ny jobb som høres spennende ut. Dette er helt udramatisk, sier Kvalevåg.

Skarpere konkurranse på byggevare

Byggevarebransjen har de siste par årene vært preget av høy nyetablering fra kjeder som Obs Bygg og Byggmax. 

May Rita Heggelund, som er sjef for Byggmax i Norge, har tidligere uttalt til DN at hun tror Løvenskiolds Maxbo nå har fått merke den høye nyetableringen fra Coop og Byggmax.

– Maxbo har hatt en kjempeposisjon i Oslo-området og nyetableringer fra Coop i dette området har nok utfordret deres posisjon i Stor-Oslo. Nå har vi i Byggmax tatt på oss piggskoene og vil ha høy etableringstakt også i dette området, i tillegg til andre deler av landet, sier Heggelund.

Som DN skrev i høst har Maxbo og eierselskapet kuttet 120 årsverk det siste året. Kvalevåg ønsker ikke å kommentere den økonomiske utviklingen i selskapet hun forlot.

Løvenskiold kommenterer utviklingen på denne måten:

– Vi er fornøyde med utviklingen for Maxbo og ser frem til et nytt år med stor aktivitet i byggevarebransjen.

I 2015 fikk Løvenskiold Handel et resultat på 84 millioner kroner av en omsetning på 4,1 milliarder.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.