Investor Idar Vollviks Ludo er konkurs, skrev DN i forrige uke:

Det var staten, ved Skatt vest, som sto bak konkursbegjæringen. Kravet på 329.490 kroner har sin bakgrunn i forfalt merverdiavgift pluss renter, ifølge kjennelsen fra Bergen tingrett.

Men Vollvik, som har hatt en rekke konkursbegjæringer hengende over selskapet de siste årene, nektet å innse at slaget var tapt.

Ludo Store la ut følgende beskjed på sin nettside fredag:

«Ved en formalia feil ble LUDO i går slått konkurs. Dette vil bli omgjort i løpet av kort tid. Vi ønsker deg en hyggelig handel!»

Nå er meldingen slettet, og nettbutikken fungerer helt som normalt. Vil du kjøpe fargerikt superundertøy, kakedeler i rustfritt stål eller lue med innebygget headset hos Ludo – null problem!

– Enorm interesse

Nei, det kan du ikke, forsikrer imidlertid Asbjørn Neverdal, som har fått i oppdrag av bostyrer å selge konkursboet til Ludo.

Annonsen ligger nå ut på Finn.no (ekstern lenke).

- Det har vært en enorm interesse. Vi har hatt annonsen ute i noen dager nå, og det er mange som har tatt kontakt og er interessert i å kjøpe litt her og der, men også noen som kan tenke seg å kjøpe alt. Og det er jo det vi helst ønsker, sier Neverdal til DN.

– Men nettbutikken til Ludo er fortsatt åpen?

– Nei, den nettbutikken får man ikke noe ut av nå, sier Neverdal.

– Det var nok ikke slik Idar Vollvik så for seg at dette skulle ende, men nå har det skjedd. Ludo er konkurs, og det er ingen vei tilbake, sier han.

– Vi har akseptert det

Men bostyrer Egil Horstad, som har behandlet konkursen av Ludo, har et annet svar når DN kontakter ham:

– Ja, det stemmer som du sier: Ludo Store holder åpent, og vi har akseptert det, sier han. 

Mer enn det ønsker han ikke å si foreløpig.

– Jeg kan ikke gi ytterligere kommentarer nå, sier han.

Idar Vollvik ser ut til å ha flere kort i ermet. For under to uker siden skrev han på sin private Facebook-profil at han har startet en ny nettbutikk. Den har fått navnet Trainy og skal selge treningsklær.

Trainy selger imidlertid flere av de samme varene som Ludo, til samme pris. Og Trainy er eid av Ludo.

Det har ikke lyktes DN å få en kommentar fra Idar Vollvik onsdag kveld.

– Idar er på reise og tilbake i morgen. Han er nok tilgjengelig da, får DN opplyst på sms.

Idar Vollvik gjorde suksess med mobilselskapet Chess, men fikk aldri nysatsingen Ludo Store til å svinge. Ludo Store er en nettbutikk som blant annet selger klær, samt hud- og hårprodukter.

Selskapet som skulle være en av Vollviks redningsplanker har tapt penger siden starten av 2010. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

USAs dyreste hjem til salgs
Det kan se ut som et hotell, men dette er hus i Los Angeles til salgs for den svimlende summen 250 millioner dollar. I norske kroner er det 2 milliarder og nesten 85 millioner. Det gjør huset til det dyreste på markedet i USA.
01:26
Publisert: