Etter det DN erfarer, er det et av Idar Vollviks selskaper som står bak det høyeste budet på Ludos konkursbo.

Nettavisen skriver at budet er på 4.350.000 kroner.

Onsdag var det fullt kaos rundt hva som egentlig skjedde med Ludo. Idar Vollviks selskap ble slått konkurs i forrige uke, konkursboet ligger ute til salgs på Finn.no, men samtidig er Ludo Store fullt operativ som nettbutikk.

– Ja, det stemmer som du sier: Ludo Store holder åpent, og vi har akseptert det, sa bostyrer Egil Horstad i Simonsen Vogt Wiig til DN onsdag kveld.

Mer enn det ønsket han ikke å si foreløpig.

Det var staten, ved Skatt vest, som sto bak konkursbegjæringen. Kravet på 329.490 kroner har sin bakgrunn i forfalt merverdiavgift pluss renter, ifølge kjennelsen fra Bergen tingrett.

Men Vollvik, som har hatt en rekke konkursbegjæringer hengende over selskapet de siste årene, nektet å innse at slaget var tapt.

Ludo Store la ut følgende beskjed på sin nettside fredag:

«Ved en formalia feil ble LUDO i går slått konkurs. Dette vil bli omgjort i løpet av kort tid. Vi ønsker deg en hyggelig handel!»

Nå er denne meldingen slettet fra Ludos nettsider og mye tyder på at Vollvik klarer å redde selskapet – igjen.

Avgjøres fredag

Hverken bostyrer eller Asbjørn Neverdal, som har fått i oppdrag å selge konkursboet, vil bekrefte at Idar Vollvik står bak det høyeste budet. Men DN kjenner til at nettopp dette er tilfelle. 

Pengene for konkursboet er allerede mottatt, men en endelig avgjørelse vil først være klar fredag ettermiddag.

Vollvik selv har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Idar Vollvik gjorde suksess med mobilselskapet Chess, men fikk aldri nysatsingen Ludo Store til å svinge. Ludo Store er en nettbutikk som blant annet selger klær, samt hud- og hårprodukter.

Selskapet som skulle være en av Vollviks redningsplanker har tapt penger siden starten av 2010. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Skryter av kuttrundene
Statoils årlige kostnader er nå kuttet med 3,2 milliarder dollar sammenlignet med 2013-nivået, oppgir Statoils finansdirektør Hans Jacob Hegge.
01:03
Publisert: