Selskapet Scandinavian Home AS, som eies av Idar Vollviks Ludo Group, har kjøpt opp konkursboet og vil fortsette driften av nettbutikken LudoStore.

– Idar er fortsatt med i dansen, heter det i en pressemelding som Ludo sendte ut fredag ettermiddag.

Fredag ble det dermed klart at nettbutikken LudoStore er sikret videre drift. 

- Et superuhell!

Idar Vollvik legger ikke skjul på at han er glad saken til syvende og sist løste seg.

- For dette var jo bare et superuhell! sier han til DN.

Det var staten, ved Skatt vest, som sto bak konkursbegjæringen. Kravet på 329.490 kroner har sin bakgrunn i forfalt merverdiavgift pluss renter, ifølge kjennelsen fra Bergen tingrett.

- Vi hadde ikke de pengene. Men tre dager før dette skjedde lånte jeg og kona mi 300.000 til firmaet. Men styreformannen vår må ved en feiltagelse ha kastet innbetalingsslippen i søppelet, det har han selv sagt. Så da ble Ludo slått konkurs, sier Vollvik.

- Vi har tapt åtte millioner på denne konkursen, penger som vi ikke får tilbake. Så dette er en kjempetrist sak, legger han til.

Jobbet iherdig

Etter at Ludo torsdag 2. februar ble slått konkurs grunnet kravet om ubetalt moms, har daglig leder Idar Vollvik og styreleder Svein Johnsen jobbet iherdig for å sikre at nettbutikkens kunder får varene som bestilt.

I pressemeldingen opplyser de nå følgende:

• Selskapet Scandinavian Home AS, eid av Ludo Group, har kjøpt opp boet og vil

fortsette drift av nettbutikken.

• Alle kunder som har bestilt varer vil få varene som bestilt.

• Alle ansatte er sikret jobb.

• Aksjonærene er ivaretatt ved at det nye selskapet vil ha uforandret aksjonærstruktur.

• LudoStore gikk i fjor med overskudd for første gang.

Nettavisen skrev torsdag at budet på Ludos konkursbo var på 4.350.000 kroner. Dette kan også Idar Vollvik bekrefte overfor DN fredag.

Full forvirring tidligere i uken

Onsdag var det fullt kaos rundt hva som egentlig skjedde med Ludo. Idar Vollviks selskap ble slått konkurs i forrige uke, konkursboet ble lagt ut til salgs på Finn.no, men samtidig var LudoStore fullt operativ som nettbutikk.

– Ja, det stemmer som du sier: LudoStore holder åpent, og vi har akseptert det, sa bostyrer Egil Horstad i Simonsen Vogt Wiig til DN onsdag kveld.

Mer enn det ønsket han ikke å si.

Vollvik, som har hatt en rekke konkursbegjæringer hengende over selskapet de siste årene, nektet å innse at slaget var tapt.

Har tapt penger i årevis

Nå er det klart at Ludo fortsetter driften, med Idar Vollvik ved roret.

Idar Vollvik gjorde suksess med mobilselskapet Chess, men fikk aldri nysatsingen Ludo Store til å svinge. Ludo Store er en nettbutikk som blant annet selger klær, samt hud- og hårprodukter.

Selskapet som skulle være en av Vollviks redningsplanker har tapt penger siden starten av 2010, men gikk i fjor for første gang med overskudd.

Satser på to nettbutikker

Idar Vollvik innrømmer at det har «vært mye» med Ludo. Men nå har han troen på selskapet.

- Vi tapte 13 millioner første året, nesten åtte det andre året og 2,5 millioner det tredje året. I fjor gikk vi noen hundre tusen i pluss, og i år har vi planlagt å tjene gode penger. Jeg gir ikke opp Ludo. Det er en besettelse for meg, akkurat som Chess var for noen år siden, sier Vollvik, som nylig også startet en annen nettbutikk: Trainy.

- Også denne er eid av Ludo Group, men meningen er at Trainy skal være litt mer «high end» og rette seg inn mot en annen målgruppe. Jeg har veldig tro på både Ludo og Trainy fremover, sier han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Som skapt for norske vinterveier
Volvo V90 Cross Country er bilen for deg som vil ha suv egenskaper, uten å måtte ha suv.
01:57
Publisert: