G-Star Norway gikk på en millionsmell og fikk et resultat før skatt på minus 5,9 millioner kroner før skatt i år, ifølge årsregnskapet fra 2017. Selskapet har avvikende regnskapsår som går fra 1. mai til 30. april.

Resultatet er en nedgang på over én million kroner sammenlignet med foregående regnskapsår, da selskapet endte opp med et driftsresultat på minus 4,8 millioner kroner.

G-Star Norway driver engroshandel med klær, og er et datterselskap av det nederlandske selskapet og klesmerket G-Star Raw, som er kjent for sine samarbeid og reklamekampanjer med stjerner som Liv Tyler, Lily Cole, Pharell Williams og Norges egen Magnus Carlsen.

Sponser Carlsen

Den norske verdensmesteren i sjakk har inngått flere reklamesamarbeid med G-Star Raw. Carlsen figurerte som kampanjemodell for kleskjeden både i 2010/2011 og 2014.

I 2010 dukket han opp på motemesser i Berlin og New York for kjeden sammen med blant andre skuespiller Liv Tyler, datter av Aerosmith-vokalisten Steven Tyler. I 2014 var han modell for den nederlandske kleskjeden sammen med skuespilleren Lily Cole.

Carlsens årsregnskap for 2016 viste at sjakkspillerens selskap Magnuschess hovedsakelig får sine inntekter fra faste sponsorer og andre reklamekampanjer og pengepremier fra sjakkturneringer. Selskapet omsatte i 2016 for 16,3 millioner kroner, opp fra 13,4 millioner året før.

Støttet av morselskapet

G-Star Norways totale inntekter for regnskapsåret 2017 var på snaue 35.000 kroner. Det er en kraftig nedgang fra 2016 da inntektene lå på 1,9 millioner kroner. Selskapet står oppført med egenkapital på minus ti millioner kroner. Den totale gjelden lå i 2017 på over 21 millioner kroner.

I årsregnskapet bekrefter styret at forutsetning for fortsatt drift er til stede. Morselskapet G-star Raw har utstedt en støtteerklæring til G-Star Norway som garanterer for fortsatt drift innenfor minst 12 måneder etter at årsregnskapet ble signert 30. april 2017.

G-Star Raw ble etablert i 1989 av nederlenderen Jos van Tilburg, som har vært administrerende direktør for selskapet frem til 2016. I dag styres selskapet av Rob Schilder, mens Tilburg sitter som styreleder.

Superstjernen Pharell Williams har hatt flere designsamarbeid med G-Star, og ble i 2016 deleier av selskapet. (Vilkår)

Julen er ikke helt som du tror: Skyld på kongehuset for alt julestresset!
Tyske prinser og prinsesser spredde juletreskikken rundt om i Europa og bidro til å skape den moderne julefesten.
01:12
Publisert: