Selskapet Michael Kors Holdings Limited er en global luksusgruppe som huser flere motehus, på lik linje med luksusgruppen LVMH.

I slutten av september ble det kjent at motehuset kjøper det italienske luksusmerket Gianni Versace. Avtalen har en verdi på 2,12 milliarder dollar.

I fjor kjøpte Michael Kors også luksussko-produsenten Jimmi Choo for 1,2 milliarder dollar.

I Norge går det derimot ikke så bra for Michael Kors om dagen:

I det ferske årsregnskapet for regnskapsåret 2018 kommer det frem at selskapet både har lavere omsetning og langt svakere resultat før skatt enn året før:

Omsetningen havnet på i underkant av 61 millioner kroner i 2018, mot 61,6 millioner i 2017. Resultatet før skatt endte på minus 1,7 millioner, mot 1,6 millioner i pluss året før.

Det viser tall hentet ut fra Brønnøysundregistrene. Selskapet har avvikende regnskapsår som løper fra 1.april til 31. mars.

Michael Kors (Norway) as (tall i millioner kroner) 2018 vs. 2017

Styret skriver ingenting om årsaken til det svake resultatet i årsrapporten, men det kommer frem at selskapet har stengt sin butikk i Stavanger, og gjenværende bokført verdi på driftsmidlene som knytter seg til butikken er nedskrevet til null.

Butikken stengte dørene i slutten av januar, men på sine Facebook-sider skrev da selskapet at stengningen ikke var permanent, men at butikken skulle skifte adresse. Dette har imidlertid ikke skjedd.

Butikken i Stavanger åpnet i 2015. Motehusets eneste butikk i Norge ligger nå i Oslo.

Michael Kors har opplevd et kraftig fall i selskapets verdi de siste årene, og dette knyttes til at rask ekspansjon gjorde merket for lite eksklusivt, noe som kan ha skadet etterspørselen, skrev DN i fjor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Redd for å få skjeggkre i hus? Dette mener skadedyrbekjemperen du må gjøre
– Jeg kaller dem mulla Krekar.
01:58
Publisert: