Tirsdag har Konkurransetilsynet hatt razzia mot hygiene- og rengjøringsmiddelprodusent Lilleborg, som er heleid av Orkla, som leverer merkevarer til norske dagligvarebutikker. Tilsynet var også på uanmeldt besøk hos Norgesgruppen, landet største dagligvarekonsern, som eier butikker som Kiwi og Meny.

Tirsdag kveld ble det bekreftet fra Freia-eier Mondelez Norge as at også de fikk uanmeldt besøk tirsdag.

– Mondelez Norge as har i en periode hatt dialog med Konkurransetilsynet. I dag har tilsynet vært hos oss for å få mer informasjon. Vi gir tilsynet den informasjonen de etterspør og samarbeider fullt ut i deres videre arbeid, skriver pressetalsperson fra selskapet, Jan Ottesen, i en melding.

Selskapet hadde i fjor en omsetning på 2,18 milliarder kroner, og fikk et årsresultat på 60 millioner.

Omfattende kartlegging

Besøket skjer i forbindelse med en kartlegging Konkurransetilsynet gjør av innkjøpsbetingelser i dagligvaremarkedet, og om hvorvidt det foregår ulovlig prisdiskriminering.

I forbindelse med kartlegging vil det bli avholdt pressekonferanse onsdag 13. november klokken 11, i Konkurransetilsynets lokaler i Bergen. Avdelingsdirektør Beate Berrefjord fra Konkurransetilsynet vil ikke kommentere funn gjort tirsdag.

– Når vi foretar uanmeldte kontroller slik som i dag, så er det for å hente inn informasjon. Vi bruker lang tid på å gjennomgå dokumentasjon gjort i forbindelse med beslaget, og kommer nok heller ikke til å kommentere dagen i dag i morgen, sier hun og viser til pressekonferansen, som er blitt fremskyndet fra 20. november til den 13.

– Det som skjer i morgen vil handle om innkjøpsbetingelser, og derfor har vi gjort det vi kan for å fremskynde, sier Berrefjord.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.