Rapporten kommer i etterkant av striden rundt Rema 1000s bestevenn-avtaler, der enkelte leverandører blir foretrukket fremfor andre. 

Næringsminister Monica Mæland (H) gjorde det tidligere denne måneden klart at myndighetene ikke kommer til å gripe inn i striden. Samtidig har regjeringen lovet å vurdere en utvidet inngrepshjemmel i konkurranseloven.

Rapporten , som ble publisert mandag, konkluderer med at det er mulig å etablere en slik inngrepshjemmel. Det er derimot usikkert om hvor langt en kan gå i å regulerere «handlinger som innebærer å presse gjennom eller tvinge fram fordelaktige avtalevilkår», fordi det kan være i strid med EØS-avtalen.

- Vi skal nå vurdere hvilke konkrete forslag som er mulig å sette i verk for å styrke konkurransen, i lys av denne rapporten, sier næringsminister Mæland.

Tidligere denne måneden var næringsministeren i møte med Rema 1000-ledelsen, etter at hun hadde anbefalt folk å bytte butikk dersom de er misfornøyde med Rema 1000s nye varetilbud. ga inntrykk. I møtet understreket Mæland at hun ikke oppfordret til boikott.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.