Bostyrer har jobbet knallhardt gjennom helgen for å finne kjøpere til de norske butikkene i kleskjeden Superdry.

Nå er varelageret solgt til Moods-gründer Jan Egil Flo, mens boet fortsatt jakter kjøpere til butikkene.

– Konkursboene inngikk mandag kveld avtale om salg av varene i butikkene. Kjøper vil selge ut disse fra noen av butikklokalene fremover, og i den forbindelse engasjere enkelte av de ansatte, opplyser bostyrer Stine Dalenhag Snertingdalen.

Hun tror fortsatt det kan være håp for butikkene.

– Vi tror at det kan være interessant for flere å ta over franchisen. SuperDry er et meget populært merke, og etter at varene i butikkene i dag er solgt ut, vil det være mulig å overta både franchisen og lokalene med eksisterende SuperDry-innredning. Enkelte av butikkene er påkostet og flotte, så her kan en ny franchisetager få en rask og god start.

Klesmerket har vært hot i enkelte målgrupper, men butikkene slet med underskudd.

Konkurssalg

Nå er det Moods-gründer Jan Egil Flo fra Stryn som har kjøpt varelageret til boet. Han står i butikken i Drammen og lemper kasser.

– Det er jeg som privatperson som har kjøpt dette boet. Jeg har alltid drevet med konkursbo, sier Jan Egil Flo.

– Så nå blir det salg?

– Å, ja. Det blir 50 prosent, minst.

De neste ukene skal han organisere konkurssalg fra fem av de åtte butikkene som ble rammet av konkursen.

Oppkjøperen ser optimistisk på å selge ut varene fra Superdry-butikkene.

– Posisjonen til Superdry er veldig god, spesielt innen ung herre. De siste årene har de også gjort det bra på damefronten med egne kolleksjoner.

Moods har gått konkursskolen

Flo kan selv litt om konkurser etter at Moods of Norway kollapset for 2,5 år siden. Han sikret seg konkursboet og har videreført merkevaren Moods sammen med Simen A Stalnaacke.

– Butikkene til Superdry har gått veldig bra tidligere, men de ble fort store og fikk vokseproblemer. Det har vi selv vært med på.

Han tror fortsatt at butikkene kan ha livets rett.

– Selve butikkene står igjen med helt komplett innredning. Dette er fine og påkostede butikker.

Den totale gjelden i alle selskapene var ifølge oppbudsbegjæringene over 60 millioner kroner. Franchisegiver og utleierne er blant kreditorene.

De norske kjedebutikkene var eid av Hans Christian A Melbye. Han er en av eierne i familieselskapet H C A Melbye aksjeselskap som i flere år har drevet med handel og som eier i entreprenørbransjen.

Ansatte venter i spenning

Mellom 50 og 60 ansatte arbeidet i selskapene ved konkursåpningene. De ble mandag kveld orientert om salget og om det videre arbeidet med å finne noen som ønsker å overta SuperDry-franchisen i Norge.

– Jeg ønsker å rose de ansatte som har utvist stor lojalitet, stå-på vilje og positivitet de siste dagene til tross for den vanskelige situasjonen de har vært i. De håper selvsagt på fortsatt drift i butikkene, påpeker bostyrer.

Melbye har ikke besvart DNs henvendelser de siste dagene.

Klesbransjen er en av bransjene som har vært mest preget av nedturen innen handel.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.