Moods of Norway as og Moods Wholesale as gikk konkurs onsdag.

Torsdag kl 9. møtes daglig leder og gründer Jan Egil Flo og bobestyrer Asbjørn Nordstrand Løvik til møter i Stryn.

– Butikkene blir stengt denne uken. Det er det eneste jeg vil si, sier Flo til DN torsdag morgen.

Hans medgründer Simen Staalnacke skriver i en sms til DN at han i dag vil konsentrere seg om de ansatte.

– Her er det full møtevirksomhet, skriver Staalnacke.

– Veldig tidlig

Moods of Norway har slitt med lønnsomheten de siste årene og fikk et underskudd på 30 millioner kroner i 2016. Også etter det har utviklingen vært negativ, ifølge Flo. Onsdag stoppet kreditor Sparebanken Sogn og Fjordane all kreditt til selskapet, noe som sendte det i skifteretten.

– De ansatte vil bli oppsagt. Hva som ellers skjer videre, har en ikke tatt stilling til, sier bobestyrer Løvik til DN før møtet torsdag, før han legger til:

– Det er veldig tidlig enda, og jeg har ikke fått den fulle oversikten. Litt av formålet i dag er å få en oversikt over boet, og så blir spørsmålet hvordan man kan gå videre med tanke på realisering.

Gjelden i de to Moods-selskapene er 112 millioner kroner ved konkursen.

Har flere alternativer

Løvik sier at man på generelt grunnlag har flere alternativer for å realisere verdiene i selskapet, slik at kreditorene kan få tilbake noe av pengene.

– Et alternativ er et ordinært salg av varelageret fra butikk. Et annet alternativ er salg av deler av aktiva, altså deler av innmaten i selskapet. Et tredje alternativ er et blokksalg av verdiene i selskapet, sier bobestyreren, som understreker at han foreløpig kun har vært i kontakt med banken.

Ifølge NTB har flere parter vist interesse for verdiene i selskapet.

I den siste årsrapporten fremgår det at selskapet har stilt garanti til Sparebanken Sogn og Fjordane for nær 18 millioner kroner.

– Vi må vurdere de ulike alternativene. Det må også skje i samarbeid med kreditorer, sier Løvik.

Skattekrav i retail-selskap

Et av datterselskapene i Moods-konsernet, Moods Retail as, har et pågående skattekrav mot seg fra Skatt Vest på 18,6 millioner kroner.

Dette datterselskapet er foreløpig ikke slått konkurs, men er heleid av det konkursrammede selskapet Moods of Norway as. Skattekravet går på personalrabatt på varer i Moods-butikkene mellom 2009 og 2013.

Flo opplyser om at Moods Retail er dødt, og at man ikke så noen grunn til å levere det inn til konkurs på dette tidspunktet.

– Kravet ligger der fremdeles. Saken er i køen hos Skatteklagenemnda, sier Flo.

Han tror konkursboet i Moods of Norway as og Moods Retail as vil være oppe og avgjort før det kommer en avgjørelse i skatteklagesaken.(Vilkår)

Moods of Norway grunder i 2011: - Med blendende norsk natur og et rosa badekar kan det aldri gå feil
På det meste var Moods of Norway verdsatt til 540 millioner kroner. Så gikk de konkurs. I 2011 møtte DN gründerne bak det norske motehuset på en rosa båt for å snakke om suksessen. Les historien om klesmerket i lenken under.
03:26
Publisert: